Tjolöholm Classic Motor 2018: snart dags

Classic Motors sommarträffar börjar traditionsenligt med Tjolöholm Classic Motor vid Tjolöholms slott strax utanför Kungsbacka på Västkusten. Det är en av Sveriges största bilträffar och definitivt Sveriges största klubbträff då fordonsklubbarna står i centrum. En av klubbarna på plats är tyska Volvo P1800-klubben som räknar med att ställa upp med omkring 40 bilar.

– Förra året gick vi runt bland klubbarna, pratade med medlemmar via en högtalaranläggning, lyfte på huvarna och startade motorer. Det var så uppskattat att vi gör det i år igen, säger träffgeneralen Christer Olsson.

Nytt för året är att klubbmedlemmar ska kunna sälja entusiastbilar vid sina respektive områden och då kunna locka nya ägare att själva bli klubbmedlemmar.

Vid Classic Motor tält visar vi upp Christer Angsmans udda nyförvärv (se Classic Motor nummer 5 2018) byggd på 1960-talet med Volvo P1900-ram och en Carinakaross från Göteborg. 15-20 andra bilmärken har också släppt till delar till bygget.

Chefredaktör Thomas Sjölunds trehjuliga Lambretta är på plats och återvänder till Västkusten då den såldes ny av Bil & Truck i Göteborg till en skomakare i Hamburgsund.

– Det blir även uppvisningar som vanligt och en del aktiviteter i ”Röda ladan”. Eftersom det är 25-årsjubileum i år räknar vi med att göra det till en extra festlig träff den 20 maj, och jag vågar nästan lova strålande soligt väder på ”Solöholm”, vitsar Christer Olsson.

Tjolöholm Classic Motor 2018: snart dags
Se en riktigt udda sportvagn byggd på Volvo P1900 chassi. Håller just nu på att renoveras av Christer Angsman, här tillsammans med förre ägaren Sture Pettersson.
Tjolöholm Classic Motor 2018: snart dags
Så här såg Lambrettan ut när chefredaktör Thomas Sjölund köpte den. Hur den ser ut idag får ni se på Tjolöholm Classic Motor den 20 maj.
Scroll to Top