Nostalgi: Gör det själv med Wolf Cub

På 1950-talet skulle man göra massor av saker på fritiden. Man skulle bygga en sportstuga, pipställ, bardisk, lådbil, kälkar, vinställ och en massa annat nu när världsekonomin börjat hämta sig efter kriget och fritiden började bli större.

För att klara av allt detta behövde man en Wolf Cub! Den lilla borrmaskinen från England vars namn betyder ”Vargungen” och som hade något så modernt som snabbchuck – man behövde alltså ingen chucknyckel.

Tekniska data för Wolf Cub:

Maxvarv: 2400 v/min.

Effekt: 175 watt

Driftspänning: 220 volt

Max borrdiameter: 1/4″ (6,35 mm)

Nostalgi: Gör det själv med Wolf Cub
Still going strong! Efter 61 år så gör denna Wolf Cub fortfarande nytta. Liten och smidig. En sak som man måste vänja sig med är att avtryckaren låser sig om man trycker den i botten och släpper inte förrän man trycker den uppåt. Då lossar den med ett ”klick”. Det är skönt när man kör länge då man slipper hålla in avtryckaren, men lite läskigt när maskinen fortsätter att gå när man släpper avtryckaren.
Nostalgi: Gör det själv med Wolf Cub
Snabbchucken är igen nyhet. Här skulle man klara sig utan chucknycklar som gärna vill komma bort. De tre backarna är ihopgjutna med gummi som ska få dem att fjädra ut när man lossar på chucken. Tyvärr så kan det vara lite svårt att lossa chucken om man belastat den hårt med en stor stålborste eller om borren huggit i sitt hål. Då får man ta hjälp av en polygrip.
Scroll to Top