Eskilstuna Veterandag 2018

Flygplan och härliga temautställningar har blivit ett signum för Eskilstuna Veterandag på Ekeby flygfält utanför Eskilstuna, som smygstartar redan på lördagen.

– Vi kör på i samma stil i år. Årets tema är Citroën och det kommer att finnas franska skönheter i överflöd i och kring hangaren, säger Ola Englund som har koll på läget.

Eskilstuna Flygklubb firar 80 år 2018 och förbereder just nu något alldeles extra till veterandagen. Det viskas om stora nyheter, men ännu är ingenting bekräftat.

Classic Motor har en stark historisk anknytning till dagen, redan på den tiden tidningen hette Signalhornet, och kommer givetvis vara på plats, med Rickard Wolrath som speaker. I Classic Motors monter finns bland annat Molinbilen (bilden ovan) och chefredaktör Thomas Sjölunds Husqvarna Novolette med släpvagn.

Preliminärt program

Lördag den 25 augusti

Många marknadssäljare kommer på lördagen. Besökare och köpare välkomna efter kl.14.00

Entré 50 kronor/person. Parkering gratis.

OBS! Ingen annan aktivitet startar förrän på Söndag.

Söndagen den 26 augusti

Öppet från kl. 7.00 Entré 100 kronor/person. Barn under 12 år gratis

Fri parkering för MHRF-klassat samlarfordon av årsmodell 1988 eller äldre på samlarbilsparkeringen.

För förhandsanmälda bilklubbars fordon finns även ett speciellt reserverat parkeringsområde.
Förare och passagerare i samlarfordon 20 kronor/person.

Hitta hit:

Från Stockholm och Göteborg – ta av vid Lindhaga, riktpunkt McDonalds skyltning, därefter infart från Ekeby, gamla Västeråsvägen.

Från Katrineholm – ta av vid Tuna Park shoppingområde cirkulationsplats, därefter infart från Ekeby, gamla Västeråsvägen.

Länk: Karta Eskilstuna Veterandag​

Eskilstuna Veterandag 2018
Citroën är årets tema på Eskilstuna Veterandag.
Eskilstuna Veterandag 2018
Chefredaktör Thomas Sjölunds Husqvarna Novolette med original släpvagn, inklusive två campingstolar, tält, Husqvarna Taffel och tältvärmare. Finns på plats i Classic Motors monter,
Scroll to Top