Midnattssolsrallyt lockar förare

Anmälan till Sveriges största historiska rally, Midnattssolsrallyt, öppnade i torsdags. Ett dygn senare var antalet anmälda uppe i 107. Under fredagskvällen passerades antalet anmälda 130. Det kan jämföras med intresset förra året då 120 personer hade anmält sig efter fyra dygn.

-Siffrorna bekräftar att intresset för Midnattssolsrallyt ökar hela tiden, och det är fantastiskt roligt, säger Philip von Mecklenburg från arrangörsklubben KAK.

Midnattssolsrallyt är i år en hyllning till 1984 års rallyvärldsmästare och örebroaren Stig Blomqvist. Han var först ut att anmäla sig och även om han själv är blygsam om sina framtida insatster kan alla räkna med att han kommer att köra sin Porsche 911 så fort det bara går.

Årets tävling körs 10-13 juli med Örebro som centralort och är öppet för tvåhjulsdrivna bilar tillverkade före 1990. Rallyt är cirka 90 mil långt totalt med 20 specialsträckor på totalt omkring 16 mil. Tävlingen körs i tre etapper och passerar bland annat Lindesberg, Nora, Kopparberg, Hällefors, Röfors, Askersund, Odensbacken, Vingåker, Arboga och Kägleborg.

Anmälan till årets tävling stänger den 19 maj.

Midnattssolsrallyt lockar förare
Philip von Mecklenburg, KAK, är nöjd med det stora intresset och först ut att anmäla sig till årets tävling var förre rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist.
Scroll to Top