Midnattssolsrallyt 2019

Fyra dagar och cirka 90 mil långt är årets Midnattssolsrally som körs med Örebro som start- och målpunkt. Cirka 200 startade på årets första sträcka och allra först ut var örebroaren och världsmästaren i rally 1984, Stig Blomqvist. Dagen till ära invigde han tävlingen samt uppvisningskörde den första sträckan i en Saab V4, för övrigt just en av hans gamla vinnarbilar.

Efter uppvisningen växlade Stig till sin ordinarie tävlingsbil, en Porsche 911. Visst satt de gamla takterna i men det fanns de som var snabbare. Arne Rådström, som kämpat om totalsegern i tidigare rallyn, slog till med en riktigt snabb tid på publiksträckan. Arne tyckte dock att hans ”nya” Volvo 262 var aningen för lång och försökte korta av den genom att trycka in bakflygeln en aning.

Den flerfaldige europamästaren Mats Myrsell brukar vara snabbast på första sträckan men var 1,6 sekunder efter Arne med sin Porsche 911.

Snabba Ford Escorter brukar också dyka upp högt upp i listan och så även i år. Charles Andersson körde in sig på tredjeplats med en BDG medan Peter Engström var ännu snabbare och körde in på andraplatsen, endast 0,4 sekunder efter Engström.

Under torsdagen fortsätter tävlingen med sträckor norrut och uppehåll i Hällefors, fredagens etapp har uppehåll i Askersund och den tredje och sista etappen har uppehåll i Hjälmare Docka.

Midnattssolsrallyt 2019
Arne Rådström har sonen Dennis som kartläsare i årets Midnattssolsrally. Efter första sträckan är de allra snabbast i tävlingen, men har bara 0,4 sekunder tillgodo till tvåan.
Scroll to Top