Midnattssolsrallyt 2019: Etapp 2 – Rådström var snabbast

Arne Rådström var allra snabbast under Midnattssolsrallyts andra etapp och tog fem av sex möjliga sträcksegar.

-Det är svårt att åka sakta, summerar Arne dagen.

 

Efter onsdagens publiksträcka drog Midnattssolsrallyt igång på riktigt under torsdagen med sex sträckor i trakterna norr om Örebro. Per Göthberg, Porsche 911, slog till med en sträckseger och gjorde vad han kunde för att ta in försprånget till Arne Rådström, Volvo 262. Rådström svarade och tog därefter resterande fem sträcksegrar.

-Det är svårt att köra sakta med den här bilen, konstaterade Arne efter målgången utan minsta skryt och kunde backa upp sina ord med att ha över en minut tillgodo till tvåan efter avslutad etapp.

På dagens fjärde sträcka bröt Göthberg och ny tvåa blev Patrik Dybeck, Opel Kadett. Harry Joki, Volvo 240, låg tätt i hälarna på Dybeck och under resten av dagen turades de om att inneha andraplatsen.

Dybeck tänker inte slå av på farten under dagens sju sträckor som körs söder om Örebro.

-Nej, det blir snabb och stabil körning. Jag hoppas på bättre tider i morgon då det blir kurvigare vägar och det passar min bil bättre.

I klassen Regularity körs sträckorna med en förutbestämd medelhastighet, i hela sin längd, var det norskt i topp med fjolårssegrarna Anders och Jörn Gröttum. På andra plats hittar vi de bästa svenskarna Öved och Britt-Marie Clasén på andraplats.

 

Midnattssolsrallyt 2019: Etapp 2 - Rådström var snabbast
Patrik Dybeck och Jonny Norling ligger tvåa i Opel Kadett och hoppas att de ska få bättre tider undermorgondagen.
Scroll to Top