Nostalgi: Marknadsfynden vi minns

I dag är det återigen veteranmarknad i Falun. Jag vet inte hur många dramatenkärror jag släpat till bilen med marknadsfynd genom åren, men många är det.

Allra mest minns jag vårt besök på Falu-marknaden 2009. Först blev vi kraftigt försenade vid avfärd, sen jag fick matförgiftning av en vägkrogspyttipanna och grand finale var att parkeringsgrannens husbil i Falun hade läckande avloppstank. Det doftade inte rosor precis, men marknaden var riktigt bra. När marknaden var över hade vi fyndat en Autoped NV5 från 1953, en Crescent cykel med Wiklundsloggo, en barncykel (mest för att den var billig) och Crescent skyltning från gammal butik. Alla har vi kvar än idag, och Autopeden visade sig vara ett riktigt klipp då den inte bara var billig utan gick riktigt bra. 

Och på tal om Falunmarknaden. Är det fler än jag som tänkt på skyltarna i servicehusens kök Förbjudet att sylta och safta. – Äsch då, jag som hade saftmajan med mig… Har jag aldrig tänkt eller sagt, men det får mig att undra vad som föranlett förbudet.

Scroll to Top