Götaström Classic Motor – ny träff 2020

I flera år har Götaströms Fordonshistoriska Klubb haft tankar på att ha en riktigt stor träff mitt i Småland. Under hösten har samtal förts mellan klubben och Classic Motor vilket resulterade i den nya träffen Götaström Classic Motor.

– Målet har varit att samla många smakriktningar inom hobbyn, säger Götaströms ordförande Christer Malmborg.

Genom att slå samman rallyt för yrkesfordon, Smålandsrundan, moped-, lättviktar- och traktor/A-traktorrallyt och den årliga veteranmarknaden med varandra, samt lägga till en traditionell bilutställning kommer träffen få ett av det bredaste utbudet i Sverige.

– Vaggeryds travbana passar utmärkt för en sådan träff och här finns stora ytor både för rallydeltagare, utställare och åskådare, berättar Ewald Ekman, Götaström.

Tidigare år har ungefär 150 yrkesfordon kört Smålandsrundan och de som startar först brukar i allmänhet komma i mål strax efter att den sista startat. Rallyt för tvåhjulingar och traktorer kommer ha mer flytande målgång men åtminstone ett av specialproven kommer att hållas på travbanan vilket gör att det kommer att vara liv och rörelse under hela dagen.

Vaggeryds travbana ligger ett stenkast från E4:an, ungefär mittemellan Jönköping och Värnamo. Nu vill, eller kan, inte alla som har entusiastfordon köra motorvägen, men som alternativ finns gamla Riksettan som går bara några hundra meter från travbanan.

– Vi tycker att det är jättekul att få vara med och starta en nytt evenemang, speciellt med en så välskött och engagerad förening som Götaströms Fordonshistoriska Klubb som samarbetspartner, säger Classic Motors chefredaktör Thomas Sjölund.

Länk: Götaströms Fordonshistoriska Klubb

Götaström Classic Motor – ny träff 2020
Vaggeryds travbana ligger precis intill E4:an, Den 23 maj kommer travbanan att fyllas av entusiastfordon.
Scroll to Top