Shimsning av pedalaxel på Sachsmotor

Fråga: Hej. Håller på och renoverar en Sachsmotor 3LS pedalstart. Skulle sätta ihop pedalmekanismen och hade en sprängskiss. Men efter att studerat denna verkar den inte vara rätt för min pedalaxel. Efter letande hittar jag sprängskisser för pedalaxel för 1:a utförandet och för 2:a utförandet. I en av dina artiklar visas pedalaxel i 2:a utförandet och förklaring att en packning och shimsbricka enligt pilen ska sitta innanför motorn. Jag får inte till det som du visar. Jag vill påstå att packning och shimsningen är på utsidan transmissionskåpan. Vidare är jag osäker på shimsningen av pedalaxeln och för kedjedrevet. Vad jag förstått shimsas pedalaxlarna i 1:a och 2:a utförandet på olika sätt. Vore tacksam om du kan reda ut detta.

Thomas Pyk

Svar: Nu vet jag inte om det var jag eller Josefine som beskrivit förfarandet, men jag tror nog att Josefine har bättre koll på pedalmotorerna än vad jag har som i huvudsak skruvat med kickmotorer. Så jag bollar över detta till henne.

-Jim

Hej Thomas. Först monterar du pedalaxel med drev (utan kedja) och kontrollera att du får en rät kedjelinje. Visualisera var packboxen/tätningen (nr. 12) sitter i kåpan, då kommer du att se att du får ett shims innanför kåpan och resten utanför. Det inre bestämmer avståndet till trampsegmentet och de yttre till bromsarmen.

Tysk- och Engelsksspråkig beskrivning på hur man gör finner du här nedanför.

Inre justering av trampaxeln.

Shimsning av pedalaxel på Sachsmotor

 

Yttre justering av trampaxel.

Shimsning av pedalaxel på Sachsmotor

Lycka till och ställ gärna fler frågor i kommentarsfältet om något är otydligt.

Josefine Andersson

Scroll to Top