Helgasjörallyt blir av i augusti

Under rådande omständigheter har många klubbar valt att skjuta upp eller ställa in sina evenemang. Medlemmarna i Wexiö Motorveteraner tänkte dock annorlunda och kör sitt klassiska Helgasjörallyt som vanligt söndagen den 30 augusti, ja nästan som vanligt i alla fall.

– Vi resonerade om att skjuta fram det till 2021, men kom fram till att rallyt trots allt kan köras i år, förklarar Maggan Johansson, Wexiö Motorveteraner.

Den sociala distansen ska hållas och det innebär bland annat att rallyt körs utan traditionella kontroller. Däremot kommer sex äldreboenden på olika orter kring Helgasjön att passeras och där uppmanas alla att köra ett varv på ”gårdsplanen och visa upp sig.

– En vecka före rallyt får deltagarna ett startkuvert med fordonsskylt, deltagarförteckning, rallykarta, nödvändiga platskartor och ett rallydiplom. Fikakorgen packar du hemma och fikar på lämpliga platser utmed rallyslingan. Deltagarna startar rallyt på valfritt ställe utmed banan klockan 13.00-13.15 och väljer själva om de vill köra slingan med- eller moturs. Efter ett varv är det tack och hej för i år. Vill man köra är det också okej

Banlängden är cirka åtta mil och startavgiften är 100 kronor. Wexiö Motorveteraner kommer att publicera inbjudan och mer information på sin hemsida den 1 juni.

Länk: Wexiö Motorveteraner

Scroll to Top