Vi ses på Helgasjörallyt

Hela 133 ekipage är anmälda till det 45:e Helgasjörallyt nu på söndag, den 30 augusti, i Växjötrakten. I år blir det ett kontaktlöst rally utan kontroller och ingen gemensam samling och ingen gemensam målgång. Istället blir det valfri startplats längs vägen runt sjön via Växjö, Alvesta, Moheda, Åby, Rottne med flera ställen. Gemensamt är att alla uppmanas att svänga förbi alla sex äldreboenden längs rutten och köra ett uppvisningsvarv för de som inte har möjlighet att komma ut.

Classic Motor kommer att vara på plats och köra rundan med den MG som vi byggde om till en kopia av en engelsk så kallad Panda polisbil, och som ni kunde läsa om i Classic Motor nummer 6 2020. Givetvis ska vi försöka köra i Bobbyuniformer och kanske vinka in en och annan bil längs vägen.

Helgasjörallyt arrangeras av Wexiö Motorveteraner. Mer information om rallyt samt en karta över rutten finns på deras hemsida på länken nedan.

Länk: Wexiö Motorveteraner

Uppdaterat: I Storbrittannien förekom ett antal olika typer av polisbilar, vilka ofta fick smeknamn som Black Maria, Jam Sanwich, Z-cars och Panda. Det sistnämnda var ofta enkla bilar som användes för patrullering och ingripande, eller på engelska Patrol and Arrest vilket på polisernas tjänstgöringslista skrevs som P and A.

Vi ses på Helgasjörallyt
Vi kör vår kopia av en engelsk ”Panda” polisbil i rallyt och kanske sätter vi ut varningsskylten och vinkar in några deltagare. Vi ses på söndag.
Scroll to Top