Så mycket bättre blir det inte

Per-Inge Mattsson i Borås köpte sin första VW-buss för tio år sedan. Tidigare har det bara varit Typ 1 och Karmann Ghia för hans del, men när hans son undrade varför han inte hade en VW-buss insåg han modellens många fördelar. 

– Charmig, mångsidig och rymlig är några av dem, säger han. 

Per-Inge gillar inte bara VW utan även musik och bussen har körts till och från otaliga VW-träffar och musikfestivaler, och har Olle Ljungström spelat var det givet att festivalen skulle besökas. 

– Den 26 juni 2014 fick jag syn på Olle Ljungström på en gata här inne i Borås. Jag började prata med honom och frågade om jag fick ta en bild på Olle i bussen och det fick jag givetvis.

Olle klev in bakom ratten, smalt för bussens charm och utbrast efter en stund, brett leende: ”En så’n här skulle man ha”.

Så mycket bättre blir det inte
Per-Inge tog en bild på en sprudlande glad Olle Ljungström när han provsatt den gröna VW-bussen.

Under sommaren 2020 har Per-Inge inte kört så många mil med bussen. Ett tv-produktionsbolag behövde en VW-buss i bra originalskick och valet föll på Per-Inges. Det han inte visste då var att den skulle användas i programmet Så mycket bättre.

Han levererade sedan bussen till Nynäshamn där sångerskan Lisa Nilsson satte sig bakom ratten medan Ana Dias och Marcus Krunegård satte sig där bak för vidare färd via färja till Gotland.

 

Så mycket bättre blir det inte
Så mycket bättre-artisternas autografer på solskyddet i Per-Inges VW-buss.

Resten av artistgänget med bland andra Helen Sjöholm, Plura Jonsson, Tommy Körberg, Jakob Hellman, Loreen och Lili & Susie har skrivit sina autografer på solskydden.

– Med Olle Ljungström på panelen och autograferna på solskydden är bussen så mycket bättre än tidigare, skrattar Per-Inge Mattsson.

Hela artikeln finns i Classic Motor nummer 12 2020. Den finns i butik den 18 november. 

Så mycket bättre blir det inte
Man får anta att bussen varit välfylld under tiden på Gotland. Det finns i alla fall gott om plats.
Scroll to Top