Betald mopedkörning!

Man får 1 krona i pant för en burk. Om burkarna bara ligger tillräckligt tätt så borde man kunna få bensinen betald. Kanske till och med gå med vinst? Vi testar. Här är första burken. Summa: 1 krona.

Betald mopedkörning!

Publicerad

Varje gång jag ser skräp i diket blir jag förbannad. Man kan göra sig besväret att handla en mugg kaffe eller en burk med bira. Men sen när det är urdrucket är det tydligen alldeles för jobbigt att ta med sig skräpet hem till soptunnan - eller pantmaskinen.

Under dagens uppfriskande mopedtur i måttligt snöfall såg jag burk på burk ligga i diket (och en del annat). Efter ett par mil slog det mig: men det är ju pengar som ligger där, och en moped drar ju måttligt med bensin. Tänk om man kunde tjäna på att köra moped. Att få betalt!

På hemvägen dokumenterade jag varje burk jag såg. Tyvärr så kan det vara en del praktiska problem med att gång på gång ställa upp moppen vid vägkanten, springa ner i diket för att hämta burken för att sedan hoppa upp på mopeden och köra vidare till nästa utbetalningsställe.

Det blir mycket av och på. Dessutom är det ju en fråga om trafiksäkerhet då vägrenarna bara blir smalare och smalare för varje år som går. Snart kan man räkna dem i centimeter.

Men jag måste ju räkna lite på detta. En moped drar cirka 2 deciliter per mil. Vänder vi på steken så kommer man 5 mil på en liter bensin. En burk ger 1 krona i pant. Med ett bensinpris på 15 kronor betyder det att 15 burkar motsvarar en liter bensin. Det går alltså åt 15 burkar för att ta sig 5 mil. Räknat per mil så behöver man bara hitta tre burkar för att få resan betald!

Tre burkar per mil.

När jag kläckte denna idé bakom styret började jag dokumentera de burkar jag såg och kom då upp i 12 stycken - ett dussin. Men hur långt behövde jag köra? Nu kom jag ju på detta på hemvägen, men alla dessa burkar låg på en sträcka av ynka 6 kilometer.

Ren vinst, med andra ord!

Jim Lundberg

Burk igen.
Summa 2 kronor.

Burk.
Summa 3 kronor. En burk räcker till drygt 3 kilometers körning.

Burk.
Summa 4 kronor.

Burk.
Summa: 5 kronor.

Burk.
Summa: 6 kronor.

Burk.
Summa: 7 kronor.

Burk.
Summa: 8 kronor. (En halvliter bensin är intjänad)

Burk.
Summa: 9 kronor.

Burk.
Summa: 10 kronor.

Burk.
Summa: 11 kronor.

Burk.
Summa 12 kronor. Sen var det dags att svänga av hemåt. Med ett bensinpris på drygt 15 kronor litern så var nästan en liter betald - på en körd sträcka av 6 kilometer. Tolv burkar räcker till fyra mils körning på en moped!

On
Off

16 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tvåcylindrig motorcykel som tänder på ena cylindern

19 kommentarer

Pontiac: Tack Bengt för källhänvisning bussigt. Time out just nu för mekande då jag inväntar brytare och stator avmonterad återkommer efter testning. Stift skall nog vara standardvara som Bosch 3AC eller...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206