Vi sätter vårt rullande kulturarv på kartan

Vi har landskapsblommor och landskapsdjur, ja till och med landskapsstenar. Exempelvis är Värmlands landskapssten kyanitkvartsit. Har du hört talas om den? Men visst har du hört talas om Jösse Car (även om det ännu inte hunnit bli ett klassiskt bilmärke i strikt mening)? Det är alltså dags att utse Sveriges landskapsfordon. 

Det enda du behöver göra är att skriva landskap, märke och modell samt gärna en motivering till varför just det fordonet förtjänar att representera ett visst landskap. Vi ser ju helst fordonet har minst 30 år på nacken. 

Mejla ditt förslag till classic@classicmotor.se och skriv Landskapsfordon på ämnesraden. 

Du kan också skicka ett vykort till Classic Motor, 169 91 Solna. 

Du som har den bästa motiveringen vinner en helårsprenumeration på Classic Motor

Vi sätter vårt rullande kulturarv på kartan
Skulle Åtvidabergsbilen från 1911 kunna bli Östergötlands landskapsbil?

Hur går det till?

Vi vill att du föreslår ett fordon (märke och modell som helst har minst 30 år på nacken) och en motivering till varför du tycker att just det fordonet ska representera ett visst landskap. Det fordon som samlar flest röster i ett landskap utses till landskapsfordon och bäst motivering vinner inte bara ära och berömmelse utan också en årsprenumeration på Classic Motor.

Du lämnar ditt förslag genom att skicka ett vykort till redaktionen på adressen Classic Motor, 169 91 Solna eller skicka e-post till classic@classicmotor.se. Skriv ”Landskapsfordon” på vykortet eller i ämnesraden.
Sista dag för att lämna bidrag är den 30 juni. Vi räknar sedan med att ha ett resultat klart lagom till höstsäsongen.

Vi sätter vårt rullande kulturarv på kartan
Ockelbo ligger som bekant i Gästrikland. Orten har ju också gett namn åt en bil, här baserad på en Volvo P1900. Foto: Liftarn
Rulla till toppen