Framåt för trampbilar

Trampbilen Austin J40 byggdes av Austin och baserade sig på Austin A40 1948. Bilarna byggdes i södra Wales i deras fabrik Austin Junior Factory. Arbetet var icke vinstdrivande och sysselsatte uteslutande skadade arbetare från kolgruvedistriktet. Bilarna byggdes av plåt som blivit över vid biltillverkningen i Longbridge och byggdes som riktiga bilar. J40 hade fungerade belysning och signalhorn. Fälgarna med Dunlopdäck gick att demontera, huven och bagageluckan gick att öppna och sätena hade samma typ av stoppning som en A40.

Tillverkningen fortsatte ända till 1971 och då hade 32 098 exemplar byggts.

Under senare år har intresset för dessa trampbilar ökat, inte minst genom att de har en egen tävling, Settrington Cup, under Goodwood Revival

Det har ökat efterfrågan på reservdelar och i april 2020 startade J40 Motor Company sin verksamhet. Det var ungefär samtidigt som England stängde ner på grund av pandemin, men det hindrade inte företaget från en fortsatt satsning. Efter ett års verksamhet har de istället utökat verksamheten och med hjälp av modern teknik är planen att nytillverka och lagerhålla alla olika reservdelar till J40.

Länk: J40 Motor Company

Framåt för trampbilar
Instrumentpanelerna har ofta tagit stryk på de gamla trampbilarna, men nu finns de nytillverkade.
Framåt för trampbilar
En svag punkt på J40 är emblemet på huven. Numera är det inga problem att få tag i ett nytt.
Scroll to Top