Häng med till Tyrolen

Häng med till Tyrolen

Publicerad

Vår senaste reportageresa var så lyckad att vi gör det till ett rally den 11 september. Häng med Classic Motor till den gamla folkparken Tyrolen, ett riktigt 1960-talsparadis.

Nu har du chansen att göra en utflykt med gammelbilen med oss på Classic Motor. Precis som i reportaget i senaste numret av Classic Motor startar vi i Ronneby och kör till Emmaboda för ett litet lunchuppehåll.

Resan går sedan vidare via Lessebo och Växjö till folkparken Tyrolen i Blädinge som fortfarande ser ut som den gjorde på 1960-talet.

I Tyrolen fikar vi och har frivilliga aktiviteter som klassisk kamp i folkparksstil, testa slänggungan, kika på radiobilarna eller varför inte gå på världens minsta folkparkmuseum?

När det sedan börjar kurra i magen blir det mat från Opelgrillen – en ombyggd Opel Rekord. Vi hinner också med prisutdelning för dagens frågesport samt folkets röst i vår Concours de Charme.

 

Anmälan

Antalet platser är begränsat till 50 bilar. Anmäl dig senast 31 augusti genom att skicka ett mail till classic@classicmotor.se. Skriv Tyrolen på ämnesraden.

Pris: 450 kronor per person inklusive frukostbuffé på Davids Kulle eller på Ronneby brunn, lunch på Hotell Amigo samt fika och grillbricka på Tyrolen.

Övernattning på Ronneby brunn eller Davids Kulle ordnar du själv genom att ta kontakt med respektive etablissemang. Ange Classic Motor när du bokar.

Först till kvarn…

Länkar:

Ronneby Brunn

Davids Kulle

Hotell Amigo

Tyrolen

Dansrotundan finns kvar och är upplyst med kulörta lampor.

Tyrolen är byggd i amerikansk googiestil och invigdes 1962.

Hålltider

10:00

Start från Ronneby Brunn, Ronneby

11:30

Lunch i Emmaboda.

13:00

Start från Emmaboda

15:00-16:00

Målgång i Tyrolen i Blädinge

17:30

Prisutdelning

Storheter som Bill Haley, Yardbirds, Delta Rhythm Boys, Hep Stars, Spotnicks, Thore Skogman, Östen Warnebring, Siw Mailkvist och Sven-Ingvars har uppträtt på Tyrolen men även, lite otippat, Magnus Uggla och Bröderna Cartwright.

Sven Truedssons dekorationsmålningar finns kvar med bland andra Sonny Liston, Elvis Presley, Beatles, Lennart Hyland, Tage Erlander, Ingemar "Ingo" Johansson och Gustaf "Stålfarfar" Håkansson.

Slänggunga? Javisst det går att testa detta nöje på Tyrolen.

Klassisk femkamp eller varför inte spela på Lyckans Hjul? Du kommer inte ha några problem att roa dig på Tyrolen.

Visst finns det radiobilar - det är ju en folkpark. Men de är i minsta laget för vuxna. Kolla in takmålningarna.

Starten går vid Ronneby Brunn. Taunus är absolut inget krav, men vi förväntar oss att du kör gammelbil.
Vill du komma redan den 10:e och övernatta går det bra att boka rum till rabatterat pris.

Hur anmäler man sig enklast? Jo genom att skicka ett mail till classic@classicmotor.com och ange Tyrolen i ämnesraden. Antalet är begränsat till 50 bilar. Först till kvarn...

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Testa tankgivare

1 kommentar

Bengor: Hej ! Carl Johan: Det är ganska vanligt att det sitter en 5 V spänningsregulator eller liknande, kan vara av bimetall på äldre bilar som skickar ut pulser med ett medelvärde på typ 5 V. detta för...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206