Häng med till Tyrolen

Nu har du chansen att göra en utflykt med gammelbilen med oss på Classic Motor. Precis som i reportaget i senaste numret av Classic Motor startar vi i Ronneby och kör till Emmaboda för ett litet lunchuppehåll.

Resan går sedan vidare via Lessebo och Växjö till folkparken Tyrolen i Blädinge som fortfarande ser ut som den gjorde på 1960-talet.

I Tyrolen fikar vi och har frivilliga aktiviteter som klassisk kamp i folkparksstil, testa slänggungan, kika på radiobilarna eller varför inte gå på världens minsta folkparkmuseum?

När det sedan börjar kurra i magen blir det mat från Opelgrillen – en ombyggd Opel Rekord. Vi hinner också med prisutdelning för dagens frågesport samt folkets röst i vår Concours de Charme.

 

Anmälan

Antalet platser är begränsat till 50 bilar. Anmäl dig senast 31 augusti genom att skicka ett mail till classic@classicmotor.se. Skriv Tyrolen på ämnesraden.

Pris: 450 kronor per person inklusive frukostbuffé på Davids Kulle eller på Ronneby brunn, lunch på Hotell Amigo samt fika och grillbricka på Tyrolen.

Övernattning på Ronneby brunn eller Davids Kulle ordnar du själv genom att ta kontakt med respektive etablissemang. Ange Classic Motor när du bokar.

Först till kvarn…

Länkar:

Ronneby Brunn

Davids Kulle

Hotell Amigo

Tyrolen

Häng med till Tyrolen
Dansrotundan finns kvar och är upplyst med kulörta lampor.
Häng med till Tyrolen
Tyrolen är byggd i amerikansk googiestil och invigdes 1962.

Hålltider

10:00

Start från Ronneby Brunn, Ronneby

11:30

Lunch i Emmaboda.

13:00

Start från Emmaboda

15:00-16:00

Målgång i Tyrolen i Blädinge

17:30

Prisutdelning

Häng med till Tyrolen
Storheter som Bill Haley, Yardbirds, Delta Rhythm Boys, Hep Stars, Spotnicks, Thore Skogman, Östen Warnebring, Siw Mailkvist och Sven-Ingvars har uppträtt på Tyrolen men även, lite otippat, Magnus Uggla och Bröderna Cartwright.
Häng med till Tyrolen
Sven Truedssons dekorationsmålningar finns kvar med bland andra Sonny Liston, Elvis Presley, Beatles, Lennart Hyland, Tage Erlander, Ingemar “Ingo“ Johansson och Gustaf “Stålfarfar“ Håkansson.
Häng med till Tyrolen
Slänggunga? Javisst det går att testa detta nöje på Tyrolen.
Häng med till Tyrolen
Klassisk femkamp eller varför inte spela på Lyckans Hjul? Du kommer inte ha några problem att roa dig på Tyrolen.
Häng med till Tyrolen
Visst finns det radiobilar – det är ju en folkpark. Men de är i minsta laget för vuxna. Kolla in takmålningarna.
Häng med till Tyrolen
Starten går vid Ronneby Brunn. Taunus är absolut inget krav, men vi förväntar oss att du kör gammelbil. Vill du komma redan den 10:e och övernatta går det bra att boka rum till rabatterat pris.
Häng med till Tyrolen
Hur anmäler man sig enklast? Jo genom att skicka ett mail till classic@classicmotor.com och ange Tyrolen i ämnesraden. Antalet är begränsat till 50 bilar. Först till kvarn…
Rulla till toppen