Götaström Classic Motor 2022

Efter två års väntan blir det äntligen premiär för Götaström Classic Motor – GCM. Arbetet är redan i full gång och målet är en riktig folkfest på Vaggeryds travbana den 5 juni.

Träffen arrangeras av Götaströms Fordonshistoriska Klubb (GFHK) och Classic Motor och flera redan väl inarbetade evenemang slås samman till ett stort och kompletteras dessutom med nya inslag.

Ett av de nya inslagen är en stor bilutställning på travbanans innerplan. Här finns plats för många hundra fordon.

– Vi kommer att ha bilar, traktorer, lastbilar och tvåhjulingar, säger Christer Malmborg som är ordförande i GFHK.

Förberedelserna pågår för fullt inför Götaström Classic Motor den 5 juni i år på Vaggeryds travbana med bland andra Robert Gustavsson, Classic Motor, Mattias Ivarsson och Christer Malmborg, båda från Götaströms Fordonshistoriska Klubb. Foto: Sara Mejving

Apropå tvåhjulingar kommer även en rallyrunda för mopeder, scootrar, motorcyklar upp till 250cc och MC-bilar att köras och när det gäller traktorer gäller det även a- och EPA samt entreprenadmaskiner och de kommer att ha en egen del av utställningsfältet.Smålandsrundan som tidigare varit ett av landets största rallyn för yrkesfordon, det vill säga allt från taxibilar till lastbilar, blir i år lite enklare och kommer att ha formen av en träff.

Det blir även stora möjligheter till fynd på veteranmarknad med inriktning på fordonshobbyn.

– Hela familjen ska kunna följa med, och för barn kommer det bland annat att finnas hoppborg, lekplats och ponnyridning, förklarar Christer som under dagen kommer att informera och intervjua deltagare travbanans högtalaranläggning.

Mat kanske någon frågar? Jodå det kommer att finnas mat och fika både i korvstånd och i travrestaurangen.

På travbanan kommer även flera företag med stark anknytning till hobbyn att ställa ut och Classic Motor kommer att vara på plats med en egen monter. I den hittar vi bland andra Jim ”Mekarhörnan” Lundberg som signerar böcker och visar upp ett av sina många mopedprojekt. Robert Gustavsson visar upp den engelska polisbilen som skulle premiärvisats 2020 projekt. Sist men inte minst har ni chansen att träffa Classic Motors chefredaktör Anders Nordner, som ser fram emot att träffa både läsare och utställare. Ryktesvis kommer även viss projektbil i form av en trehjulig Reliant kommer att vara klar och visas upp.

Kommer Classic Motors senaste projektbil, en Reliant Robin, att vara besiktad och körklar? I så fall dyker chefredaktör Anders Nordner upp i bilen på GCM 2022.

Preliminära tider:
Insläpp av entusiastfordon och besökare från klockan 07.00 på söndagen.
Entusiastfordon på travbanan, förare gratis, 100 kr per passagerare. Barn under 16 gratis.
Övriga besökare: Entré 100 kronor/person. Barn under 16 år gratis 
Officiell invigning av GCM klockan 10.00

GCM avslutas klockan 15.00

Hitta till GCM:

Vaggeryds travbana ligger ett par hundra meter från E4:an mellan Jönköping och Värnamo. Från Jönköping – ta avfart 90, från Värnamo – ta avfart 89 och följ skyltningen.

Den som inte vill köra sitt entusiastfordon på motorvägen kan med fördel köra den betydligt lugnare Riksettan som går parallellt med E4:an.

Information

Aktuell information publiceras på Götaströms Fordonshistoriska Klubbs hemsida, Classic Motors hemsida och på Facebooksidan Götaström Classic Motor.

Om arrangörerna: Götaströms Fordonshistoriska Klubb är en livaktig klubb med över 550 medlemmar. Klubben har sin hemvist i Vaggeryd och Skillingaryd och har tagit namnet Götaström från området mellan de båda orterna. Classic Motor är inte bara Nordens största veteranbilstidning utan också Sveriges äldsta, grundad 1969.

Rulla till toppen