Det blir fullspäckat på Tjolöholm

Efter två års uppehåll är Tjolöholm Classic Motor tillbaka.

– Äntligen är vi igång igen. Vi tror och hoppas att Tjolöholm 2022 sätter standarden för evenemangssommaren genom att bjuda på en fantastisk träff, säger Fredrik Dahlgren, tf träffgeneral.

Redan i mars var över 50 klubbar anmälda och cirka 1 200 fordon anmälda. Räkna med att det kommer uppemot 70 klubbar och runt 1 500 fordon.

– I år fokuserar vi lite mer på familjen. Förutom de vanliga familjeaktiviteterna kommer vi att satsa extra på musik och mat som ett komplement till alla fantastiska fordon. Sveriges bästa band, Arvingarna, spelar mellan klockan 14 och 15. Det kommer att bli en fullspäckad dag helt enkelt, säger Fredrik som tagit över efter mångårige generalen Christer Olsson som gick bort 2020.

– Han vurmade mycket för klubbarna och för att hedra hans minne har vi instiftat vandringspriset Christer Olssons Pokal som delas ut till bästa monter/utställare.

Nytt för 2022 blir även ett årtalsfält där besökare kan se fordon från ett visst årtal eller decennium.

Som vanligt blir det flygförevisning, marknad och Racing Car Show i röda ladan. Där visas både klassiska rallyjärn som Saab V4 och Lancia Fulvia till Jordan F1 via banbilar som Volvo 850 och Ronnie Petersons Swebe-racer.

Classic Motor kommer givetvis också att vara på plats med Anders Nordner och Robert Gustavsson, i montern kommer även finnas något av Classic Motors senaste projekt.

Länk:

Vägbeskrivning och ytterligare information

 

Det blir fullspäckat på Tjolöholm
För att hedra eldsjälen och träffgeneralen Christer Olssons minne (till vänster i bild) instiftas i år vandringspriset Christer Olssons Pokal som går till bästa klubbutställning/monter
Det blir fullspäckat på Tjolöholm
Classic Motor är på plats som vanligt, passa på att prata med vår chefredaktör Anders Nordner som debuterar i detta sammanhang.
Det blir fullspäckat på Tjolöholm
Ditåt ligger Tjolöholm och där ska vi uppträda den 22 maj, säger grabbarna i Arvingarna. Konserten ingår i entrén.
Det blir fullspäckat på Tjolöholm
Numera är Racing Car Show i röda ladan en tradition. 2019 fick vi bland annat se dessa bilar och i år blir det både Formel 1, rallybilar och Ronnie Petersons Swebe.
Det blir fullspäckat på Tjolöholm
Flygförevisning? Jadå det blir det även i år!
Det blir fullspäckat på Tjolöholm
Traktorer och lantbruksnostalgi kommer att ha en egen hörna på fältet.
Rulla till toppen