Danskt i topp på Midnattssolsrallyt

Det är danskt och Opel Kadett GT/E i topp efter den inledande publiksträckan av Sveriges största historiska rally – Midnattssolsrallyt.

KAK Midnattssolsrallyt är tillbaka och i år har tävlingen Gelleråsen Arena utanför Karlskoga som nav. Det var också där den inledande sträckan kördes, en publiksträcka på ungefär 3 kilometer med både grus och asfalt. Det ställer inte bara höga krav på förarskicklighet, utan även på att mekanikerna måste ställa in bilen för passa de olika underlagen.

Till publikens glädje var det snabba ryck med flera ekipage ute på sträckan samtidigt. Bo Buddum Andersen fick allt att stämma och slog till med tävlingens bästa tid redan när halva startfältet kört genom sträckan. Trots att på pappret betydligt snabbare bilar körde efter honom kunde ingen matcha tiden han fått med sin Opel Kadett GT/E. Europamästaren Mats Myrsell, Porsche 911 RSR, fick se sig slagen med 1,3 sekund och slutade trea totalt. Lite bättre gick det för Kjell Fransson som rattade in sin Renault Alpine A310 på andra plats, en halv sekund efter Andersen och därmed även bästa svensk.

– Sträckan var mycket utmanande, men jag är jättenöjd med teamet och deras insats. Nu laddar vi om för morgondagens sträckor, säger Kjell Fransson.

Han och Myrsell är säkert revanschsugna, men de lär möta hårt motstånd från Andersen.

–Jag gillar grus mycket bättre än asfalt och tänker köra ännu fortare i morgon.

Midnattssolsrallyt fortsätter under torsdagen med sex specialsträckor och lunchuppehåll på Löfbergs Arena Färjestad. Under fredagen körs sju sträckor med lunchuppehåll i Askersund och de avslutande sex sträckorna körs under lördagen med lunchuppehåll på Kägleborgsbanan i Arboga. Målgången blir på Stora torget i Karlskoga under lördagseftermiddagen.

Preliminär ställning Midnattssolsrallyt 2022 efter SS1

1 Bo Boddum Andersen, DK, Randers Auto Sport, Opel Kadett GT/E 2.32,0

2 Kjell Fransson, Vimmerby MS, Renault Alpine A 310 +0,5 sekunder

3 Mats Myrsell, SMK Hedemora, Porsche 911 RSR, +1,3 sekunder

Bo Burrum Andersen och Erik Rasmussen är vana att överraska svenska förare genom sina snabba körningar, men räkna med att svenskarna är revanschsugna. Foto: Midnattssolsrallyt.

Rulla till toppen