Högertrafik. Foto: Per Torgén/Örebro Läns Museum

Håll till höger!

Idag är det 55 år sedan vi började köra på höger sida av vägen. Det firar vi genom en liten tävling.

Högertrafik – En handledning från Statens högertrafikkommission. Så hette en liten broschyr på 32 sidor som gavs ut inför högertrafikomläggningen den 3 september 1967. I broschyren uppmanas man ”Läs broschyren – spar den – läs den igen!” Ord och inga visor.

Broschyren från Statens högertrafikkommission.

På sidan 9 i broschyren är det något som fångar ögat. Det är en bild på redan genomförd högertrafik! Statens högertrafikkommission måste alltså ha iscensatt en trafiksituation för att få till bilden. Kanske har de missat något, för längst ner till höger i bild står en bil i fel körriktning – om det hade varit högertrafik.

Var är bilden tagen? Vilka bilar kan du identifiera?

Nu vill vi ha er hjälp med två saker.

Var är bilden tagen? Är det någon som kommer ihåg Fant Radio & TV? Hör gärna av dig om du vet, gärna som en kommentar nedan eller som ett e-postmeddelande till classic@classicmotor.se.

I bilden syns också ett antal bilar mer eller mindre tydligt (vi har fått det till totalt 19 bilar). Hur många kan du identifiera?

Skicka dina svar till classic@classicmotor.se och delta i utlottningen av trisslotter. Vi skickar tre trisslotter vardera till de fem insända svar vi bedömer vara mest korrekta. Motivera gärna dina svar!

Rulla till toppen