Classic motor marknad: Landskapsfordon på plats

Nyfiken på Sveriges nya landskapsfordon? Under Classic motor marknad i Västerås på lördag ges tillfälle att se två av dem.

David och Goliat skulle man kanske kunna kalla dem, Upplands respektive Sörmlands landskapsfordon. Båda dessa kommer att finnas för närmare beskådan under Classic motor marknad lördagen 26 november på ABB Arena Syd i Västerås.

Classic motors läsare och en fordonsintresserad allmänhet röstade fram NV Autoped respektive Scania 140-serien och det är dessa fordon vi lyckats få hit.

Scania 140 V8
Sörmlands landskapsfordon, Scania 140 med V8-motor på 350 dieselhästkrafter.

Den klassiska ASG-bilen många av oss känner igen från vägarna under 1960- och 1970-talen kommer att synas tydligt i lokalen. Upplands NV Autoped hittar du i hos Nymans vänner som finns på plats 131, nära fiket i mitten av lokalen.

Upplands landskapsfordon, en NV Autoped med encylindrig tvåtaktsmotor på i bästa fall en hästkraft (0,8…).

Vi lyckades däremot inte få dit Västmanlands stolthet, den Vabis från 1897 som i somras kördes för första gången på 124 år. Den är en del av den utställning som pågår på Tekniska museet.

Västmanlands landskapsfordon, en Vabis från 1897, kunde inte komma. Det är upptaget av en utställning på Tekniska museet i Stockholm.
Rulla till toppen