Mot Monte Carlo 2023

Ett gäng laddade svenskar är på väg till Rallye Monte-Carlo Historique som går av stapeln den 28 januari till 1 februari.

Numera är historiska Monte Carlo-rallyt, eller Rallye Monte-Carlo Historique som det egentligen heter, lika känt som sin förebild och i år körs det för 25:e gången. Likt förebilden inleds rallyt med transportsträckor som startar på olika platser i Europa och i år startar rallyt från städerna Bad Homburg, Oslo, London, Turin och Reims.

Hela 289 bilar finns med i anmälningslistan, den äldsta en Aston Martin DB2 från 1952 och de nyaste är en blandning av märken och modeller av 1982 års modell. Totalt fem helsvenska ekipage, ett ekipage med svensk förare och två ekipage med svenska codrivers är anmälda.

De båda Renault Gordini-bilarna är från 1965 och en av dem lär ha rattats av Sylvia Österberg på sent 1960- eller tidigt 1970-tal. Vilken av dem har dock inte kunnat kartläggas till 100 procent och därför kallas bilarna av teamen för Sylvia I och Sylvia II.

Sylvia I och Sylvia II preparerade och klara. Foto: Mats Grimme

Renaulterna är just nu på väg till Kiel via färja från Göteborg. På onsdag är de framme i Bad Homburg för anmälan och tävlingsbesiktning. Den 26 januari startar de, tillsammans med bland andra de svenska Porsche- och Fordekipagen, med en intensiv transportsträcka ner till Monte Carlo för att sedan fortsätta med specialsträckor i Frankrike norr om Monaco. Den 1 februari förväntas ekipagen gå i mål igen i Monte Carlo.

De svenska deltagarna i Rallye Monte-Carlo Historique 2023 är följande:

101 Mauritz Lange(S)/Piotr Bany (P) Ford Escort MkII (Bad Homburg)

167 Dan Allven (S)/Sven Johansson (S) Mercedes-Benz 350 SL (Turin)

202 Peter Bergqvist (S)/Annika Hogen (S) Renault 8 Gordoni (Bad Homburg)

203 Bengt Lindell (S)/Tomas Lindell (S) Porsche 924 (Bad Homburg)

204 Magnus Janard (S)/Mats Grimme (S) Renault 8 Gordini (Bad Homburg)

205 Mikael Högström (S)/Karl-Erik Bäckvall (S) Volvo PV 544 (Reims)

215 Guido Fiebes (D)/Per Johansson (S) MGB GT (Reims)

288 Jocelyn De Rohan Willner (GB)/Klas Rior (S) Volvo Amazon 122S (Turin)

Foto: Mats Grimme

Länk: Program, anmälningslista med mera till Rallye Monte-Carlo Historique

Rulla till toppen