Boksläpp i Torsby

Bokpremiär och folkparksbesök

Vad passar bättre än att lansera en ny bok än intill en bokbuss – på inbjudan av ett bibliotek? Vi åkte till Graneviksparken i Torsby.

I Graneviks folkpark strax utanför Torsby arrangerar Torsby Motorveteraner, med cirka 200 medlemmar, varje år marknad och utställning. I år hade föreningen vädret på sin sida och med drygt 50 säljare fanns det en hel del att köpa. För den som handlat klart fanns det ett brett utbud av fordon att titta närmare på, särskilt tvåhjulingar i alla dess former, men även någon trehjuling och givetvis ett flertal bilar. Vi fick en pratstund med både säljare och utställare.

I år passade dessutom Torsby bibliotek på att bjuda in Jim Lundberg för att prata om mopeder i allmänhet och sina böcker i synnerhet. Av en ren händelse sammanföll detta med att boken Från skrot till pärla precis blivit klar. Du som följt Jims tre stora mopedprojekt i tidningen under åren har redan tagit del av informationen, men nu har vi samlat alla avsnitt i en specialutgåva som du enkelt kan ta med till garaget eller verkstaden.

Läs mer om boken Från skrot till pärla.

Se ”långfilmen” från evenemanget. I den berättar Lennart Lövqvist om arrangemanget, Jörgen Nilsson om marknadstrender, norske Even om sin ”röda gris”, en Mercedes-Benz AMG-replika från 1970 (som Jörgen Nilsson och Real Steel Garage byggt), Gösta Kihlgren om sin återvunna miljöbil och Inge Karlsson om sin Messerschmitt KR200 Sport.

Stor tvåhjulingsutställning i Graneviksparken
Stor tvåhjulingsutställning i Graneviksparken.
Inge Karlssons trehjuling i form av en Messerschmitt KR200.
Inge Karlssons trehjuling i form av en Messerschmitt KR200.
Norske Evens Mercedes-Benz AMG replika från 1970 med tillnamnet Red Pig (Rote Sau på tyska).
Norske Evens Mercedes-Benz AMG replika från 1970 med tillnamnet Red Pig (Rote Sau på tyska).
Rulla till toppen