Börjesson prisades

När Västras Historiska Rallycup, VHRC, körde sin premiärtävling prisades snabba Markus Börjesson.

Den färska cupen, Västras Historiska Rallycup, kör i år sex deltävlingar och är en tävling i tävlingen. Götenerundan i maj var den första av sex deltävlingar och allra snabbast i klassen var Kjell Fransson, Vimmerby MS i en Alpine. Tredje snabbaste klasstid och snabbast av cupdeltagarna var Markus Börjesson, Älvbygdens MK i Volvo (bilden ovan). Under sin snabba framfart körde Börjesson sönder sin stötfångare och fick denna deltävlings bidrag som uppmuntring.

-Vid varje tävling ger vi ett litet penningbidrag till någon som uppmuntran. Det kan vara en tävlande som haft otur, en mekaniker som gjort en fantastisk insats eller varför inte publik som hejat fram sina favoriter. Här låter vi hjärtat bestämma, säger Lars Stokka som är en av många eldsjälar inom cupen.

Under varje tävling lottas även ett pris ut till någon av deltagarna och denna gång blev det Ola Axelsson (nedan), Västerås MS som vann.

Nästa tävling blir Himlasprinten, Borås Motorklubb 3 juni och resten av årets deltävlingar är Kullingstrofén, Kullings MS 5 augusti, Strömkarlsrallyt SMK Trollhättan 18 augusti och Dalslandsrallyt, Bengtsfors MC 2 september innan säsongen avslutas med Rikspokalen, SMK Örebro 30 september.

Länk: Poängtabell

Rulla till toppen