Prisade i Borås

Rally är roligt och riktigt roligt var det i Borås i helgen då Himlasprinten kördes. Flera extra priser delades ut till deltagarna.

Tävlingen ingår i Västras Historiska Rallycup, VHRC, och snabbast av cupbilarna var Marcus Börjesson, Älvbygdens MK i Volvo 240. Han körde för övrigt så snabbt att han vann sin klass och slutade trea totalt, före många modernare rallybilar.

Nästan lika snabb som de moderna bilarna – trea totalt för Marcus Börjesson samt klassvinst och snabbast i cupen.

Varje tävling delar cupen ut litet penningbidrag till någon som uppmuntran. Det kan vara en tävlande som haft otur, en mekaniker som gjort en fantastisk insats eller varför publik som hejat på sina favoriter.

-Hjärtat bestämmer vem priset går till och denna gång blev två pris utdelade, säger Lars Stokka som är en av många eldsjälar inom cupen.

Det ena gick till Öystein Solberg, Eda MK, som hade lite problem med sin Opel Kadett med crossflowmotor (översta bilden). Det andra gick till Denise Jarnebrink, SVK Göteborg, som kämpade på hedervärt med sin BMW 2002.

Inte snabbast men snabbt och seriöst kört av Denise Jarnebrink.

Dessutom delades en extra pokal ut till lokalradions Tommy Pretorius som både sände radio från tävlingen och var med på alla sträckorna som kartläsare.

Tommy Pretorius både läste karta och sände lokalradio under tävlingen – kul initiativ.

Nästa deltävling i VHRC körs den 5 augusti.

Kullingstrofén, Kullings MS 5 augusti

Strömkarlsrallyt SMK Trollhättan 18 augusti

Dalslandsrallyt, Bengtsfors MC 2 september

Rikspokalen, SMK Örebro 30 september

Länk: Västras Historiska Rallycup

Rulla till toppen