Classic motor nummer 8 2023 Studebaker

Det här vill du inte missa

I Classic motor nummer 8 skriver vi bland annat om BMW, Calthorpe, Opel, Peugeot, Studebaker och Vicky. Som vanligt låter vi ett fotografi berätta, vi tar tempen på bilmarknaden och bjuder på privatannonser en masse.

Ur innehållet:

De bygger relationer med bilar • Alfa Romeo, BMW eller Fiat. För Anne-Lie och Mats Hellström är inte bilmärket det viktiga. Istället är det äventyret och mötet med andra människor som lockar.

Andra gången gillt för Götaström Vi upprepade 2022 års succé med fordonsträff på Vaggeryds travbana. I år genomfördes Smålandsrundan och för underhållningen stod Svenne Rubins.

30 år med Tjolöholm Classic Motor En av Sveriges största träffar för veteranfordon har också blivit veteran. Det firades med bland annat flyguppvisning av Jas 39 Gripen och prisutdelningar.

Studebaker Champion 1940
Familjärt flyttgods från fyrtiotalet Allergin tvingade honom att lämna USA och återvända till Sverige. Han tog då med sig sin Studebaker Champion från 1940. Nu körs den av systersonsonen.

Studebaker Champion Starlight Coupé 1951
Drömmen: Glasveranda på fyra hjul Renoveringsobjekt? Varför inte? En Corvette stod i vägen – större garage. Sedan kom familj och då räckte tiden inte till. Vad göra? Köpa färdigrenoverat såklart!

Calthorpe 350 Racer 1928
Racer för dem med metanol i blodet Det brittiska märket Calthorpe har aldrig varit en vanlig syn i Sverige. Reportagets objekt hamnade i Västmanland. Nu rusar den fram på grusvägarna runt Fagersta.

De räddar dina trasiga instrument Den gamla anrika renoveringsfirman Instrument Jige i Leksand fick nya ägare i oktober förra året. Vi åkte givetvis dit och hälsade på Anna och Håkan Berg.

Festival för fartfyllda fordon The Silverstone Festival är definitivt värd ett besök. Sista helgen i augusti bjuds det på något för de allra flesta smaker inom klassisk racing – och mycket mer.

Opel Olympia Rekord 1953
Undantaget som bekräftar regeln? Ramsan ”köp en Opel, bli belåten, se naturen genom plåten” är väl känd för de flesta. I Jämtland har vi hittat en med originalavgassystemet kvar. Oslagbart?

Turist på väg: MC-museet i Ödåkra Den gamla spritförädlingsfabriken utanför Helsingborg rymmer numera ett museum med framför allt japanska hojar. Sveriges största samling av Yamaha?

Tunga trotjänare från hela Norden Tunga rallyt arrangeras av Motorhistoriska sällskapet och gick i år på Västkusten. Bland ekipagen märktes såklart Scania och Volvo, men även finska Sisu.

Utblick: Samling för öststatsfordon Entusiaster som älskar gamla bilar från det forna östblocket samlas varje år i Magdeburg. Då får de som gillar Trabant och Wartburg sitt absoluta lystmäte.

Vicky 1961
Jim tar morfars moped till fabriken • Den gamla pendlarmoppen har nått sin destination. Igen, kanske vi ska tillägga. Jim har kört den i sin morfars hjulspår från Strömsholm till Hallstahammar.

Rulla till toppen