Ronnies overall säljs

Minst 30 000 kronor är utropspriset på Ronnie Petersons racingoverall från 1977.

Ronnie Peterson behöver egentligen ingen närmare presentation då han var en av Sveriges mest framstående och älskade racerförare genom tiderna.

Ronnie Peterson växte upp i Örebro och tävlade som ung framgångsrikt i både gokart och Formel 3 innan han 1970 gjorde debut i Formel 1 i Monaco Grand Prix. Han etablerade sig som en av de stora i Formel 1 och körde under sina nio säsonger både för March, Lotus och Tyrell. Totalt blev det 123 tävlingar med tio segrar innan karriären slutade med olyckan på Monza 1978.

Genom åren har Ronnies tillhörigheter dykt upp då och då på samlarauktioner och den 25 augusti till 5 september är det dags igen då Bukowskis presenterar onlineauktionen Made in Sweden där svenskt kulturarv och internationella framgångar inom formgivning, design, konst, idrott, mode och musik hyllas. Bland utropen finns den racingoverall som bars av Ronnie Petersons 1977. Overallen var en gåva från Ronnies pappa Bengt till nuvarande ägare. Utropspris kommer att ligga på mellan 30 000 och 50 000 kronor.

Länk: Bukowskis Made in Sweden

Rulla till toppen