Eskilstuna veterandag i helgen

Nu i helgen, 26–27 augusti, är det Eskilstuna veterandag. Marknad på lördag. Utställning, klubbträffar samt marknad på söndag.

Redan 1982 hölls den första Eskilstuna veterandag och nu i helgen är det dags igen att samlas på Ekeby flygfält. Evenemanget startar redan på lördagen med en marknad och arrangörerna, AHK Eskilstuna och Eskilstuna Flygklubb har fått många förfrågningar vilket bådar gott för fynd på marknaden.

Själva veterandagen är på söndagen och förutom marknaden som fortsätter blir det den gamla vanliga veterandagen med mängder av fordon, klubbutställningar (exempelvis Roverklubben, Nerikes Fordonshistoriker, P1800, Mercedes-Benz, Rootes, Ford Anglia, Corvair, T-Ford, A-Ford, Amazon, Svenska Volvo 140, Miataklubben med flera) och en temautställning inne i hangaren. I år är temat Fordon från Eskilstuna, där den gemensamma nämnaren är att fordonen ägs av olika Eskilstunabor. Möjligheter till veterancamping finns på plats.

Flyguppvisning hör till Eskilstuna veterandag och givetvis är Classic motor på plats med ett jubilerande fordon.

Lördag den 26 augusti

Besökare och köpare välkomna efter klockan 12:00.
Entré 80:-/pers. Parkering gratis.
OBS! Ingen annan aktivitet startar förrän på söndag förutom Prova på segelflygning.

Söndag den 27 augusti

Öppet från klockan 7:00
Entré 120:-/pers. Barn under 12 år gratis. Fri parkering för MHRF-klassat samlarfordon av årsmodell 1993 eller äldre på samlarbilsparkeringen. För förhandsanmälda bilklubbars fordon finns även ett speciellt reserverat parkeringsområde. Förare och passagerare i samlarfordon 20:-/person.

Arrangörerna förbehåller sig rätten att avvisa fordon som inte är i välskött originalutförande. De får gärna ha patina från många års brukande, men ovårdade, ombyggda, okompletta och rostiga fordon kommer att avvisas.

Mer info finns på följande länk: Eskilstuna veterandag

Rulla till toppen