Aluminiumlödning och andra väsentligheter

Idag fick Classic motors prenumeranter decembernumret. På torsdag finns det i butik.

Osäker på var du kan köpa Classic motor? Kolla här: Försäljningsställen.

Ur innehållet

Dodge Coronet 440 1966
Skönheten kommer inifrån • Den kanske inte ser mycket ut för världen, men den som tittar noggrant ser emblemet på sidan med texten ”426 HEMI”. Vem vill inte öppna huven då?

BMW 3,0 CS A 1975
En värdelös bil var värd att rädda •
En tio år gammal tysk långfärdsvagn i bruksskick var inget handlaren ville ta i inbyte. Istället fick den vänta i ett förråd i några år på renovering. Det var det värt.

Jowett Javelin 1950
Boxermotorn passade inte i båten •
Bilen såldes ny till en man i Arbrå i Hälsingland. Där fick den stanna länge. Någon gång var en båtägare intresserad av motorn. Nu används bilen året runt.

Volkswagen typ 2 1967
Med campingbuss genom Europa •
Efter avslutat bygge i Hannover fick de nya ägarna i Schweiz sin Westfaliabuss levererad. Efter en kortare tid i England kom den till Sverige och blev prisbelönt.

Porsche 914/6 GT 1972
Kalenderbilen – en ulv i fårakläder •
Porsche 914 var resultatet av ett samarbete mellan Porsche och Volkswagen. Mats Örnberg ville ha mer, så han ökade andelen Porsche – med 240 hästkrafter.

Scania-Vabis LB 76 1966
Här låg en gång cigarröken tung •
Hur marknadsför man bäst fordon? Jo, genom att ge sig ut på vägarna. Har man dessutom ett rejält kontor på släp kan man ju alltid göra affärer, och dinera.

Långfärdsbil och lerklump
Robert har fått sin nya projektbil levererad – en Mazda 323 från 1985. Mats tappade gnistan och hittade gamla tändstift med Harley-Davidson-logotyp.

Volvo 1800S 1963
Fordonslärarens renoveringstips •
Han köpte en kaross och några lådor och gjorde en tydlig plan för renoveringen. Den tog nio år istället för tio. Ingvar Hedberg delar med sig av sina erfarenheter.

Victoria KR21 Swing 1956
Elektromagnetisk växelmekanism •
Efter ett besök på NSU-museet i tyska Neckarsulm var han fast. Han måste bara ha en Victoria Swing. Av ett annat museum fick ”Kalix” köpa sitt exemplar.

Tävla med entusiastbilen? Javisst!
Classic motor beslutade att delta i Snapphanerallyt i den så kallade Regularityklassen. Så gjorde vi och så gick det. Vi går igenom kostnader och regelverk.

Säkrare med kurvljus på Grållen
Under en kvällspromenad blev han inspirerad av bilar med kurvljus och konstruerade då sådana till sin egen traktor. En åtgärd helt i Harry Fergusons anda.

Åk inte till Goodwood utan kläder
Goodwood Revival i England upplevs bäst i tidsenliga kläder. Det kan Classic motors utsända intyga. Trivselfaktorn blir så mycket högre då.

Jims mekarhörna
Löda Sachsmotorer? Javisst! •
Skam den som ger sig. Man ska testa innan man bildar sig en uppfattning. Lödning med ren zink gav resultat!

Mopedrevyn
Han vann en Puch Florida •
Skillingaryd 1974. Där hamnade den Puch Florida som tidningen PuchJournalen hade som första pris i sin designtävling. Vi har träffat vinnaren.

Rulla till toppen