Bentley Blower Jnr testas

Visst ser det ut som en klassisk Bentley Blower, men den är betydligt mindre än originalet. Blower Jnr är dessutom elektrisk och typad som motorcykel. Just nu håller Bentley på med vägtester av modellen.

Blower Jnr är ett samarbete mellan Bentley’s Heritage Collection och The Little Car Company och tanken är att modellen ska börja tillverkas under 2024. Förebilden Bentley 4 ½ Litre 1929 är nedskalad till 85 procent av originalet och kommer att få en rad moderniterer. Bland annat är karossens ram av ask ersatt med kolfiber och den kompressormatatde bensinmotorn ersatt med en elektrisk svansmonterad motorn på 15 kW. Den är dessutom typad som fyrhjulig motorcykel enligt EU L7e-normen. Högsta toppfart är 72 km/h (45 mph) Blower Jnr beräknas kunna köras 10 mil (65 miles) på en laddning.

Just nu pågår tester av prototyperna runt om i världen och ett av de första testen bestod i att köra Blower Jnr från engelska Crewe till Schweiz för att hämta en julgran till företagets julfest. Det verkar som att testet gick bra, enligt Bentley’s Heritage Collection och The Little Car Company julhälsning. Om modellen är aktuell för den svenska marknaden återstår att se.

Rulla till toppen