Ny generation entusiaster

Götaströms Fordonshistoriska Klubb släpper fram den nya generationen bilentusiaster med eget byggprojekt.

Projektet är ett samarbete mellan Vaggeryds kommun och Götaströms Fordonshistoriska Klubb, där ett gäng ungdomar bygger om en Audi A3 till en A-traktor.

– Det är klubben sätt att välkomna en ny generation bilentusiaster, säger Thomas Nordquist, Götaströms Fordonshistoriska Klubb.

Under projektets gång blir det både teori och praktik varvat med besök av exempelvis polisen. Projektet har mottagits väl och även lockat flera sponsorer.

Dagens regler för A-traktorer innebär att elektronisk begränsning av hastigheten är tillåten vilket underlättar då det inte behövs dubbla växellådor. Dessutom kommer projektbilen att förses med en rejäl ljudanläggning.

– Målet är att bilen ska bli klar innan sommaren och att ha den utställd i klubbens monter på Götaström Classic Motor den 2 juni, på Vaggeryds travbana.

Vi på Classic Motor gillar när klubbar tar initiativ som gynnar ungdomar – har din klubb gjort något för traktens ungdomar? Skriv ett mail till oss och berätta – mail: classic [snabel-a] classicmotor.se

Rulla till toppen