Måsvingar, racingnybörjare och köpråd

Mikael Rickfors köpte vingar för pengarna. Vi har träffat två entusiaster som köpt andra typer av vingar. Vi delar också med oss av köpråd och en liten snabbkurs i batteriunderhåll så här inför säsongsstarten.

Classic motor nummer 4 finns snart ute till försäljning. Prenumeranterna har redan fått sitt exemplar.

Osäker på var du kan köpa Classic motor? Kolla här: Försäljningsställen.

Ur innehållet

Mercedes-Benz 300 SL 1955
De köpte måsvingar för pengarna
Det är ingen överdrift att kalla den för en av fordonshistoriens mest ikoniska sportbilar. Antalet fordon i Sverige varierar, men vi har träffat två nöjda ägare.

Porsche 356 Cabriolet 1954
Jorden runt med en filmstjärnas bil
Förste ägaren köpte bilen i München i februari 1955. Nuvarande ägare importerade objektet från Kalifornien. Nu förgyller den vägarna i Småland.

Mazdagubben och slitet överfall
En gammal luftburk kan man ha till mycket. Robert visar till vad. Han efterfrågar också information om den så kallade Mazdagubben. Och letar fel på 323:an.

Vauxhall Velox 1948
Nu tar nästa generation över sexan
Allt började på Motorrevyn i Bollnäs då ett projekt fick ny ägare. Det överlämnades efter en tid till kusinen som nästan hann gå i mål. Nu körs den av hans dotter.

Oliver Cletrac 1947
Traktorn som aldrig lämnat gården
Den har alltid stått inomhus, utom när den användes. Att ägaren också varit noggrann med skötseln har gjort sitt till. Lacken glänser fortfarande på 77-åringen.

Jims mekarhörna
Varningar utfärdade
Jim visar vad man absolut inte ska ägna sig åt i verkstaden och hur man absolut inte ska behandla sina ägodelar för att slippa obehagliga överraskningar.

Tips & trix
Så testar du batteriet
Dags att starta pärlan för säsongen? Vi bjuder på ­några tips om hur du kollar batteriets status. Det enda som krävs är en batteriladdare och en multimeter.

Läsarens Opel Commodore Coupé
Det var inte bara pepparkaksfabrikörer som körde Opel Commodore Coupé. En bromsbandsfabrikör skalade ner när garaget blev för litet för amerikanarna.

Kom igång med historisk racing
Vi har träffat två nybörjare i historisk racing-cirkusen. Den ene kör Formel Vee, den andre kör 1000cc Cupen i en Mini. Här delar de med sig av sina bästa tips.

Fåtölj bland tyskar och amerikanare
Mats och Elin klär helst om bilsäten och renoverar suffletter, men för att få det unga familjeföretagets ekonomi att gå ihop slinker det ibland in lite annat.

Thor 1913
Motorcykel för fria människor
Enligt Historiska museet är Tor ”de fria människornas gud”. Var det därifån motortillverkaren Aurora fick idén? Påverkad av Indiangrundaren Oscar Hedström?

Omöjliga hjul och Monark La Strada
Hjultävlingen är avgjord liksom alla andra moment i årets mellandagsutmaningar. En missad bokstav ställde till det för vissa, men tack och lov inte för alla.

Mopedrevyn
Köpråd för DBS Sport och Panter
Överväger du att köpa en DBS Sport eller Panter? Kolla våra köpråd först. Vissa av tipsen är gångbara även på mopeder av andra fabrikat.

Ford Tudor Modell 74 V8 1937
Hydrauliska bromsar och V8-motorer
Vi har tagit oss ända fram till 1930-talet i vår artikelserie om bilens utveckling under 1900-talet. Till vår hjälp tar vi en Ford med en för tiden vanlig design.

Rulla till toppen