Classic Motor 2021-06

I butik 12 maj 2021

FRÅN FOLKBIL TILL LYXFORDON. En VW Typ 2 Westfalia med vagn hör inte till vanligheterna. Särskilt inte i ett skick som detta ekipage. OLYCKSALIGT FRIERIFÖRSÖK. Det är höst i Katrineholm. En Dodge Kingsway har körts in i ett staket av en kärlekskrank förare. VÄGARNAS OKRÖNTA HJÄLTAR. Inspirerade av brittiska AA ­hjälpte Motormännens vägsamariter ­bilister i nöd på 50-talets vägar. SLÄPLJUSET AVSLÖJADE FELET. Lennart skulle precis slå till på den begagnade MGB:n, men den var krockad. Istället blev det en ny. NYHET: LÄSAREN HAR ORDET. Har du något du vill dela med dig av? Det hade Carin Westphal och här är hennes korta betraktelse. TOPPOLA – EN TOPPENGREJ. Påbyggnaden är starkt förknippad med Saab, men den fanns också för Ford Sierra och Scorpio. SAAB SOM SOMMARBIL. Stefan gamblade och köpte den osedd från Las Vegas. Oddsen visade sig vara på hans sida. SOMMARBONDENS VAL. Grålle eller Volvo? Vi lät en expert­jury testa de två rivalerna. Sverige, vi har ett resultat! GLADIATORN KÄMPAR VIDARE. Yttermantel och tändpropp var orden för dagen då denne kämpe från Skövde skulle marknadsföras. SNART RULLAR PROJEKTBILEN. Vi har varit på botten med vår Reliant Super Robin. Inom en månad går den för egen maskin. ZÜNDAPPEN BEKÄNNER FÄRG. Jim testar olika sätt att ta bort gammal färg för att sedan ­lägga på ny. Vi närmar oss fulländning. JIM FORMGER AKRYLPLAST. Sprucket instrumentglas? Inga problem. Tidningens egen glaskonstnär visar hur du gör ett nytt. OVANLIG MODELL I ORIGINAL. MCB Golden Champ skulle bli den fränaste Compacten. Trots det blev den kortlivad. Men snygg. O-RING OCH KRYMPSLANG. Ibland är det enkla det bästa. Robert fixar den trasiga oljelockshållaren på några få minuter. PROJEKT 1929 VÄXLAR UPP. De raska gossarna i Uppsala är klara med växellådan. Nu pågår en rejäl översyn av H-D-motorn. PACKARD SÖKER NY VÅRDARE. Bilhandlare göre sig icke besvär. Denna synnerligen välvårdade 30-talspärla söker seriös köpare. VIRUSFRI MARKNADSPLATS. Vad är du på jakt efter? Leta bland våra radannonser. Har du något att sälja? Annonsera gratis!

Visa som tumnaglar Visa som lista

 • Classic Motor Turist på väg

  Sommaren är räddad - här är alla tipsen för dig som vill åka på utflykt. Motor- och nostalgimuseer och roliga resor för hela slanten. Dessutom en lista med kontaktuppgifter till över 100 museer, och kalendern med sommarens alla träffar och evenemang.

 • Classic Motor 2015-12

  Bullfest – vi tar oss an Mercedes 180! Ambjörn har renoverat sin Ford han byggde om på sextiotalet, men känner du igen delarna han använt? Vi firar Ford Transit som fyllt 50 och åker kromsnålt men färgrikt: Puch Colorado. Testarossa möter Esprit! Bubblan utvandrade till USA och så alla priser från auktionen i Simrishamn. Jims Mekarhörna, bra skruvartips och så marknaden förstås!

 • Classic Motor 2015-11

  Köp en Jaguar – vinn ett vad! Så blev det för Pelle Norberg när han till slut fick fatt på en E-type. Läs om den läckra verktygs-VW:n och bagarns gulliga Ford Thames och inte missa inte utflykten i Dodge-lastbil från 1927. Patina i kubik! Även gott om Alfa Romeo när vi hälsar på i 1900-garaget. Wartburg, Mitsubishi Sapporo (den du!), H-D 1928, Bosse Bildoktorns djupdykning bland bilar i litteraturen, Aprilia Moto 6.5 och sista sommarturen med Hajnosen – och mer därtill. Självklart får du en späckad privatmarknad med massor av köp & sälj och förstås alla mektips. Bästa läsningen!

 • Classic Motor 2015-10

  Amazonkombi, VW K70, Studebaker, T-Fordar, Rolls-Royce, Austin, Ducati, Apollo, en hel drös mopeder och förstås tekniska tips, träffreportage och vår laddade privatmarknad. Classic Motor nr 10 är sprängfylld!

 • Classic Motor 2015-09

  Både folklig och lyxig? Javisst, om man har massa läckra tillbehör i sin bubbla så går det bra – och det har Dennis Östberg. Eller du kanske tycker bättre om östtyska kärror? Dubbelt upp i Duroplast här IFA och AWZ. Missa inte de tre femtiotalshojarna: Apollo, NV och Typhoon! Dessutom: Trettiotalets tyska backtävlingar, lastbilen som gått 6 mil på 67 år, Bosse Bildoktorn, Midnattssolsloppet, Jims Mekarhörna och mycket annat – inklusive motorhobbyns mest späckade privatmarknad.

 • Classic Motor 2015-08

  Sommar – det betyder USA-special av Classic Motor. Ford Sunliner, Packard Hawk, Pontiac GTO, Dodge Dart Charger, Ford Custom, Chevrolet Impala, Harley-Davidson Servi-Car, Indian Chief med mera! Plus allt om Classic Motor Festival i Ånnaboda.

 • Classic Motor 2015-07

  Läs om vår projekt-Saab, stora träffen på Tjolöholm, Citroën DS, Mercedes 300 SL, Rover 3500, praktiska tips från Mekar-Jim med mera - och så massor av köp & sälj i Classic Motor marknad.

 • Classic Motor 2015-06

Prenumerera på Classic Motor

Classic Motor – Om veteranbilar och andra veteranfordon äldre än 20 år.

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Lifanmotor som tappat gnistan

14 kommentarer

Bengor: Hej ! 56an: Nu är vi ute på överkurs. Skapa gärna en ny tråd och ställ där frågorna om dina motorsågar, innan någon tycker att vi hamnar för långt ut i universum...... Det du kallar...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Classic Motor 2021-06

 • Classic Motor 2021-88

 • Classic Motor 2021-05

 • Classic Motor 2021-04

 • Classic Motor 2021-03

 • Classic Motor 2021-02

 • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206