Classic Motor 2019-08

I butik 16 juli 2019

Vi stiftar bekantskap med en svensksåld Porsche 1600 Super Speedster i toppskick samt en kraftigt patinerad Volvo PV 544 Sport. Utöver detta allt från postbilen Tjorven och Coca Cola-inspirerade Ford Torino till italienska (och andra) vrålåk som deltog i Mille Miglia och bedagade skönheter i de jämtländska skogarna. Rapport från Classic Motor Ånnaboda rymdes också i detta nummer. För den motorcykelintresserade bjuder vi på en Puch Scrambler. Tips & Trix som vanligt liksom Classic motor marknad. Glömde vi nämna Toyota MR2?

Visa som tumnaglar Visa som lista

 • Classic Motor 2019-07

  Franska billegendaren Citroën fyller 100 år och vi sätter strålkastaren på DS och 2CV. Riley RME, prins Bertils Corvette, Chrysler New Yorker och en skön Scania ryms även i tidningen. Dessutom rapport från storträffen i Tjolöholm, International Harvesters historia av lätta lastbilar och en Six Days-stukad BMW R51/3. Moped-Revyn, Jims mekarhörna och fler bra skruvartips hittar du också i senaste numret. Och självklart Classic Motor marknad - fyndchans!

 • Classic Motor 2019-06

  Ovanlig som en Volvo 145! När Mustangen fick snabbare look. Den gröne jägaren från Alvis. Glas 1700 - och halva reservdelslagret. Och mycket mer, som: BSA 1936, den äkta Ockelbo-Ferrarin, ruggiga skrotbilar och de bortglömda pionjärerna. Dessutom bra mekartips och Classic Motors marknad att fynda i!

 • Classic Motor 2019-05

  Läcker Ford Consul-kombi byggd hos karossmakaren Abbott, stor svart Ford Thunderbird, Honda S800, Opel Super 6 och en Rolls-Royce Phantom på resan genom öknen. Storsamlarens lågmilade mopeder, Flink-cross och fiffiga ÖWA-hjulet - och så massor av bra tips för garaget, till exempel hur du väcker en bil som har stått still länge. Och tjockt med annonser i Classic Motor marknad förstås!

 • Classic Motor Turist på väg

  Sommaren är räddad - här är alla tipsen för dig som vill åka på utflykt. Motor- och nostalgimuseer och roliga resor för hela slanten. Dessutom en lista med kontaktuppgifter till över 100 museer, och kalendern med sommarens alla träffar och evenemang.

 • Classic Motor 2019-04

  Göran fick köpa Buicken efter fyrtio år och Zackrissons illgröna ban-Saab har stinget kvar, fyrtio år senare. Läckra Simca Figoni, Volvo 144 Taxi, Trabant, TVR, Crescent Compact, Nimbus och Vespan som gick på Isle of Man får du också läsa om. Dessutom bra mekartips och självklart en stadig Classic Motor marknad - över 1000 annonser! Mycket läsning. Mycket nöje.

 • Classic Motor 2019-03

  Det finns en Minor för alla - här har Morrisen flak! Lancia Gamma var lyxjakten utan flyt, vi minns Volvo Amazon som ungdomsbil och häpnar över udda Tatra 603. Dubbla Fiat, all världens bilar i Kilanda och Porsches monstermotor i en prästgård får plats tillsammans med udda engelska experiment. Puch Mexico och Indian Chief går på två hjul - och motorlegendaren Steve Tell går igång på två hjul. Mer utöver detta förstås: som Jims mekarhörna och vår stora privatmarknad förstås!

 • Classic Motor 2019-02

  Celica kom som från himlen för Toyota - och vi har provkört ett nyrenoverat exemplar ur första serien. Standard Vanguard, Plymouth 1931, Chevrolet "Skvader" och en räddad Austin leveransvagn ryms också i bladet. Dessutom Harley-Davidsons caféracer, en spännande resa till England, mysko Monarker och en knallorange Ockelbo! Och så får du inte missa MCB Skoterett och de kluriga mekartipsen förstås. Marknaden finns där också.
  Mycket läsning. Mycket nöje!

 • Classic Motor 2019-01

  Nytt år, nya nummer – och 50 år sedan Classic Motor startade; det kommer vi att fira under året! Först ut under jubelåret är Renault Floride och Caravelle – två franska godingar födda i USA. Läs också om M-B 170 S – med dieselmotor! Volvobuss med släp, DKW som pressfotoexpress och knallorange Tele-Duett finns också i tidningen – tillsammans med Puch 250 TF och snabba bilar på Le Mans. Extra allt-moppen HMW Supersport, Futurlinerna, brandbilar och bra skruvartips får du också med i mixen. Och så Classic Motors stora köp- och säljmarknad förstås.
  Mycket läsning. Mycket nöje!

Prenumerera på Classic Motor

Classic Motor – Om veteranbilar och andra veteranfordon äldre än 20 år.

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snustorrt i vevhusen på havererade Zündappmotorer

39 kommentarer

Roland A: Hej Ett intressant forum,har nu blivet så gammal att jag åker veteranbil och klass två moped och läser mopedalbumet.På gokartmotorerna togs fjädern i packboxen bort för lägre friktion oljan i...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Classic Motor 2020-11

 • Classic Motor 2020-10

 • Classic Motor 2020-09

 • Classic Motor 2020-08

 • Classic Motor 2020-07

 • Classic Motor 2020-06

 • Classic Motor 2020-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842