Dagens grilltips

Ikväll skulle det grillas. Enligt väderprognosen ska det regna hela helgen så idag skulle det ske. Sagt och gjort – grillen fylldes upp med kol och den elektriska tändaren (som ser ut som en mattpiska med sladd) anslöts till nätet. Vår grill är ganska stor (200-litersfat) så vid mindre grillningar använder vi ett rostfritt tråg som vi häller kolen i och ställer ner i den stora grillen – annars går det åt en halv kolsäck. Problemet med detta tråg är att syretillförseln till glöden blir dålig. Eftersom jag är för snål för att borra lufthål i en rostfri detalj så har jag vant mig vid att det blir rätt klen glöd med tråget. Men ikväll var det bråttom! Dels var det fullt med mygg som bet grillmästaren, dels hade ”Macken” precis börjat på TV. En större hårtork, som vi torkar vår hund Frasse med efter bad, togs fram – och hoppsan! Vilket drag. Med en hårtork blev glöden nästan för het. När man grillat klart kan man börja härda metallföremål!

Jim

Rulla till toppen