Classic motor mopedrally

Den 9 september 2023 är det premiär för Classic motor mopedrally som vi genomför tillsammans med Slöppers 50cc i Falkenberg som påpassligt firar 20 år i år.

Datum: 9 september 2023

Registrering: Vid PA Lunch & Catering, (Matverket), Åkarevägen 36, 311 32 Falkenberg mellan 8:00 och 10:00. Kaffe och macka ingår. Det finns gott om plats för eventuell bil och släp.

Start: Rallystart mellan 10.00–11.00.

Mål: Monarkmuseet, Falkenberg.

Anmälan: Anmäl dig genom att swisha enligt nedan. Först till kvarn gäller. Vi förbehåller oss rätten att begränsa antalet startande till 200.

Avgift: 150 kronor som swishas till Slöppers kassör Lennart Mattsson på 070–557 26 50 senast 27 augusti. Efteranmälan på plats: 200 kronor.

Rallyt: Classic motors egen Jim Lundberg kommer att vara konferencier vid starten. Rallyt är uppdelat på två etapper.

Etapp 1 är cirka 35 km med start vid PA Catering i Falkenberg och mål på Falkenbergs Motorbana. Där blir det blir det allmän paus med hamburgare och dricka. Vi har också lyckats få till stånd en tävling inne på racerbanan. Två varv ska avverkas på den klassiska banan, där bland annat Västkustloppet körs, och de ska köras på exakt samma tid. Pris utdelas till de tre som har minst differens mellan sina båda varv på banan.

Etapp 2 är cirka 45 km och går från Falkenbergs Motorbana till Monarkmuseet i Falkenberg. Museet kommer att vara öppet och det är fri entré för deltagare i rallyt. Dem som haft mopederna på släpkärra har bara ett par minuters körning från museet till släpvagnsparkeringen nära PA Catering. 

Känner du att 80 km är för långt? För dig finns en alternativ väg från motorbanan direkt till museet på cirka 10 km.

Alla vägar kommer att vara utmärkta med pilar och skulle du råka ut för ett allvarligt haveri finns en ”skamkärra” som kommer och hämtar mopeden.

Classic motor mopedrally i samarbete med Slöppers 50cc
Classic motor mopedrally i samarbete med Slöppers 50cc
Rulla till toppen