Sju modeller recenserade

Av: Björn Meyer

Sju modeller recenserade
Lancia Aprilia trettionian från EG  Edison Giocattoli, är lätt, ytterst plastig, har tveksamma hjul samt framljus under all kritik. Visserligen kostar modellen bara strax under två hundra kronor men den håller låg klass. Till bilen kommer ett minihäfte, förvisso med reklam för övriga modeller, men också med korta, tekniska data om Lancian.
Sju modeller recenserade
Samma tillverkare som gjort Lancian här ovanför har också gjort en modell av Fiats Ritmo, en 60/L 1979. Med Ritmon har EG lyckats bättre. Modellen är förvisso lätt men ändå trevlig. Klara nedslag dock på framlyktorna och dörrhandtagen. Priset är strax under två hundra kronor. Liknande minihäfte som med Lancian följer med.
Sju modeller recenserade
Nuförtiden börjar renoveringar av gamla dragracebilar dyka upp och särskilda träffar dras igång. Brooklin models Henry J i Gasser-stil är som hämtad från en dragstrip på sextiotalet. Gjutningen är välgjord medan blankdetaljerna håller godkänd klass. Som vanligt på modeller gjutna i metall är det lite trist med övermåladeemblem som borde vara blanka. En kostnadsfråga förstås. Vårt ex hade en liten lackskada på vänster bakflygel. Pris: cirka 750 kronor.
Sju modeller recenserade
I brittiska Brooklins Lansdowne-serie finns en modell av en 1949 års Lagonda 2.6 litre Drophead coupé. Bilen, som är lackad i Pale Green metallic, har fin kaross med flera fina detaljer, som till exempel bågarna till sufletten. Grillen är dock snedmonterad (kanske bara vårt ex?) men det största minuset är inredningen som är under all kritik  särskilt i en öppen vagn.
Sju modeller recenserade
En Morris Ten-Four Sunderlandav 1936 års modell, kan det vara nåt? Den finns i Brooklins International Police Vehicles-serie för cirka 750 kronor. Karossen är mycket fin liksom de välgjorda hjulen. Kromdetaljerna är godkända medan grill och strålkastare inte håller samma klass. Trevliga polisdetaljer med siren och klocka i fronten. Den lilla huvkråkan, som modellköparen får montera själv, saknas på fotot.
Sju modeller recenserade
Opels Ascona i kombiutförande finns nu som modell från Minichamps, som sjuttio års modell. 2 016 exemplar byggs och finns till salu för cirka 370 kronor. Modellen är mycket snygg och håller toppkvalitet i prisklassen, och en bit däröver. Till och med de ytterligt små modellbeteckningarna, till exempel på bakluckan, är välgjorda.
Sju modeller recenserade
Minichamps har byggt en modell av svenska polisens Porsche 911, årsmodellen anges till 1970. 2 016 exemplar finns byggda till ett pris av strax under femhundringen. Modellen är härlig även om den kanske inte riktigt når upp i Minichamps riktiga toppnivåer. Fast det rör sig nog om gradskillnader i helvetet &
Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade

Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade

Rulla till toppen