Sju modeller recenserade

Sju modeller recenserade

Publicerad

Av: Björn Meyer

Lancia Aprilia trettionian från EG Edison Giocattoli, är lätt, ytterst plastig, har tveksamma hjul samt framljus under all kritik. Visserligen kostar modellen bara strax under två hundra kronor men den håller låg klass. Till bilen kommer ett minihäfte, förvisso med reklam för övriga modeller, men också med korta, tekniska data om Lancian.

Samma tillverkare som gjort Lancian här ovanför har också gjort en modell av Fiats Ritmo, en 60/L 1979. Med Ritmon har EG lyckats bättre. Modellen är förvisso lätt men ändå trevlig. Klara nedslag dock på framlyktorna och dörrhandtagen. Priset är strax under två hundra kronor. Liknande minihäfte som med Lancian följer med.

Nuförtiden börjar renoveringar av gamla dragracebilar dyka upp och särskilda träffar dras igång. Brooklin models Henry J i Gasser-stil är som hämtad från en dragstrip på sextiotalet. Gjutningen är välgjord medan blankdetaljerna håller godkänd klass. Som vanligt på modeller gjutna i metall är det lite trist med övermåladeemblem som borde vara blanka. En kostnadsfråga förstås. Vårt ex hade en liten lackskada på vänster bakflygel. Pris: cirka 750 kronor.

I brittiska Brooklins Lansdowne-serie finns en modell av en 1949 års Lagonda 2.6 litre Drophead coupé. Bilen, som är lackad i Pale Green metallic, har fin kaross med flera fina detaljer, som till exempel bågarna till sufletten. Grillen är dock snedmonterad (kanske bara vårt ex?) men det största minuset är inredningen som är under all kritik särskilt i en öppen vagn.

En Morris Ten-Four Sunderlandav 1936 års modell, kan det vara nåt? Den finns i Brooklins International Police Vehicles-serie för cirka 750 kronor. Karossen är mycket fin liksom de välgjorda hjulen. Kromdetaljerna är godkända medan grill och strålkastare inte håller samma klass. Trevliga polisdetaljer med siren och klocka i fronten. Den lilla huvkråkan, som modellköparen får montera själv, saknas på fotot.

Opels Ascona i kombiutförande finns nu som modell från Minichamps, som sjuttio års modell. 2 016 exemplar byggs och finns till salu för cirka 370 kronor. Modellen är mycket snygg och håller toppkvalitet i prisklassen, och en bit däröver. Till och med de ytterligt små modellbeteckningarna, till exempel på bakluckan, är välgjorda.

Minichamps har byggt en modell av svenska polisens Porsche 911, årsmodellen anges till 1970. 2 016 exemplar finns byggda till ett pris av strax under femhundringen. Modellen är härlig även om den kanske inte riktigt når upp i Minichamps riktiga toppnivåer. Fast det rör sig nog om gradskillnader i helvetet &

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur mycket kan man borra cylindern till en Aktiv snöskoter?

3 kommentarer

Jim Lundberg: Tack för svar!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Classic Motor 2021-02

 • Classic Motor 2021-01

 • Classic Motor 2020-12

 • Classic Motor 2020-11

 • Classic Motor 2020-10

 • Classic Motor 2020-09

 • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206