Rankin hyllar Rolls Royce

Rankin hyllar Rolls Royce

Publicerad

För 100 år sedan skapades världens mest kända kylarprydnad – Rolls Royce Spirit of Ecstasy. Nu hyllar Rankin den med 100 fotografier inspirerade av den klassiska ikonen.

Det är Rolls Royce som har engagerat porträtt- och modefotografen John Rankin Waddell, mest känd som rätt och slätt Rankin, för att ta hyllningsbilderna och som modell använde han fotomodellen, och tillika sin egen fru, Tuuli Shipster.

De 100 bilderna i utställningen "Rankin: Spirit of Ecstasy" kommer att visas upp runt om i världen både på utställningar och hos speciellt utvalda Rolls Royce försäljare. 

Relaterade länkar:

Rankin: Spirit of Ecstasy

Rolls Royce's Spirit of Ecstasy 100 år

Porträtt- och modefotografen Rankins tolkning av Spirit of Ecstacy med hjälp av modellen Tuuli Shipster.

Porträtt- och modefotografen Rankins tolkning av Spirit of Ecstacy med hjälp av modellen Tuuli Shipster.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fylla acetylentub till belysningen på Indian

1 kommentar

Ingvar Nilsson: Hej! Acetylen är lurigt! Självantändningstrycket kan vara så lågt som 2,4 bar om jag minns rätt. AGA-massan i tuben är dränkt i aceton. Acetylengasen löser sig i acetonet tack vare agamassan och...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842