Midnattssolsrallyt 2012: Nu öppnar anmälan

Midnattssolsrallyt 2012: Nu öppnar anmälan

Publicerad

Idag, 4 april, öppnar anmälan till årets Midnattssolsrally. – Vi räknar med att det här ska bli det bästa och mest spännande rallyt hittills, säger rallygeneralen Per Carlsson.

Det är sjunde året i rad som KAK Midnattssolsrallyt körs som historisk rallytävling och är numera Sveriges, och ett av norra Europas, största tävling i sin genre. I år blir rallyt extra speciellt då det blir en hyllning till en av våra mest internationellt kända personer inom motorsporten, Ove "Påven" Andersson, som fick sitt stora genombrott 1963 i Midnattssolsrallyt.

– Påven var bland annat stallchef för Toyota Team Europe (TTE) och för att hylla honom kommer de finska rallystjärnorna Mikko Hirvonen, Juha Kankkunen och Hannu Mikkola att köra var sin Toyota för Toyota Team Historic, säger Per Carlsson.

Ove "Påven" Andersson kommer också att hyllas genom en speciell utställning med de bilar som han och Toyota Team Europe (TTE)/Toyota Motorsport GmbH (TMG) utvecklade och tävlade med åren 1973 och 2001. Utställningen hålls på Rocklundaområdet i Västerås under hela tävlingen.

Nytt för i år är också att traditionen med en Damklass återupptas igen, både i Historic och i Regularity.

– Det finns gott om duktiga kvinnliga förare och vi hoppas att flera av dem kommer att ställa upp i Midnattssolsrallyt 2012 och kämpa om vårt vandringspris Dampokalen, säger Per Carlsson.

– Med tre finska toppförare, flera förfrågningar från duktiga utländska förare och med en stor del av den svenska förareliten hängande på låset kommer Midnattssolsrallyt 2012 kommer att bli ett av de mest spännande hittills.

Bilden ovan visar racerföraren Kenny Bräck på den första specialsträckan i Midnattssolsrallyt 2011. Trots hårt motstånd från väletablerade förare blev det till slut Kenny som vann tävlingen.

Relaterade artiklar: Midnattssolsrallyt 2011

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Saab 99 fyller 50

2 kommentarer

Erland: Min lärare i fordonsmek körde Saab 99 och den var alltid parkerad utanför skolan. Inget märkvärdigt över det men så bytte han plötsligt upp sig till en nyare Saab 99 med den nya helsvenska motorn. Då...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2017-12

  • Classic Motor - album 2017

  • Classic Motor 2017-11

  • Classic Motor 2017-10

  • Classic Motor 2017-09

  • Classic Motor 2017-08

  • Classic Motor 2017-07