Ny bil från David Brown

Ny bil från David Brown

Publicerad

Engelska David Brown Automotive planerar en ny GT-bil som ska presenteras på bilsalongen i Geneve den 6 mars.

Den engelska affärsmannen David Brown har sedan några år tillbaka slagit sig på biltillverkning under namnet David Brown Automotive. För tillfället säljer de uppdaterade och renoverade Hundkojor, eller Mini som de kallas i England, samt den egna Speedback GT sedan 2017. Den senare är en bil baserad på Jaguar XK med ett utseende som för tankarna till Aston Martin under deras David Brown-era.

På bilsalongen i Geneve tänker David Brown Automotive visa upp sin nya bilmodell som är en tolkning av klassiska GT-bilar. Den ska tillverkas i en begränsad upplaga i deras fabrik i Silverstone.

För tydlighets skull är det på sin plats att plats att påpeka att företaget David Brown Automotive inte har något gemensamt med den tidigare traktortillverkaren (och ägaren av bilmärkena Aston Martin och Lagonda) David Brown.

Länk: David Brown Automotive

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Att starta en gammal motor

1 kommentar

Erik.B: Hehe, jo det var väl lite annat att starta en äldre motor, men om man nu ska vara sån så är just Lister D motorn egentligen inte så krånglig. Jag har en likadan fast 2 hästars versionen som fick...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842