VW museum säljs

VW museum säljs

Publicerad

Bengt Holmgrens VW-samling i Pålsboda kommer att auktioneras ut i september.

Samlingen är den största i Sverige, och troligtvis den största enskilda VW-samlingen i världen, med de luftkylda modellerna.

– Jag har drivit museet i 25 år. Nu när jag är 74 år gammal känner jag att det är dags att sluta. Det har varit riktigt roligt att driva museet, men jag ska inte sticka under stol med att det även är mycket arbete.

Cirka 70 VW från 1948 till 2003 kommer att auktioneras ut av Bilweb Auctions, men att skiljas från samlingen blir inte lätt.

– Nej, jag har samlat i många år, långt innan museet startade. Man fäster sig vid bilarna och att bygga upp en liknande samling idag är näst intill omöjligt. Men jag har ställt in mig på att sälja, bearbetat det inombords och det känns bra.

Museet kommer att ha öppet som vanligt under sommaren och efter auktionen i september blir Bengt Holmgren pensionär på riktigt.

– Då ska jag vara ledig, ägna mig åt familjen, dra en och annan abborre i sjön, kanske köra en och annan tävling, och skruva på mina egna bilar. Bil- och VW-intresset är inget som jag slutar med.

Länkar:

VW Museum

Bilweb Auctions

En sådan här VW Ùltima Edición 2003 är en av bilarna som säljs på auktionen. Exemplaret som säljs har endast rullat 25 kilometer sedan den lämnade produktionsbandet i Mexiko den 24 juli 2003. Foto: VW

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Årsmodell och växelvajrar på Monark Monarped

1 kommentar

stejenjul: Den är väldigt lik min monarped 1202 från 1962 fast jag har trampor,din kan vara en 1212, exakt likadan som min 1202 men med kick. Troligen en budget modell som bara tillverkades 1962 efter vad jag...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842