Classic Motor Festival Ånnaboda 2018: snart dags

Classic Motor Festival Ånnaboda 2018: snart dags

Publicerad

Classic Motors träffsommar fortsätter nu på lördag, den 2 juni, med Classic Motor Festival Ånnaboda.

Classic Motor Festival Ånnaboda, som hålls i vackra Kilsbergen strax utanför Örebro är en riktig klassiker med anor från 1990, ja till och med 1985 om tiden i Gustavsvik räknas in.

– Vi räknar med större antal besökare än förra året och en fullmatad veteranfordonsmarknad, säger Kaj Wallin som håller i trådarna.

– Flera uppvisningar är planerade, bland annat i veterantrial och av stationära motorer. Besökare kan som vanligt hänga med på rundturerna med traktor och släp, och givetvis kommer vi att kora en segrare i Concours de Charmé, ett av de mest prestigefyllda priserna i sin genre.

Svenska Alvisregistret är på plats vid Classic Motors tält, räkna med många fina exemplar av det anrika sportiga engelska lyxmärket. Här visas även en Mercedes-Benz OB-buss upp från fotbolls-VM 1958 och Roger Ryds pampiga Scania LS 110 cementbil.

Lika pampig är Futurliner nr 8 som också är tillbaka, i betydligt bättre skick än när den visades upp här 2008, då nyimporterad till Sverige. Har vi glömt något? Chefredaktörens Lambretta förstås, att Jim "Mekarhörnan" Lundberg finns på plats för att svara på läsarfrågor och signera böcker, Josefin "Mopedrevyn" Andersson sköter träffens mopperally tillsammans klubben Springstart och Rickard Wolrath är träffens konferencier.

Hitta hit: Avfart från E18/E20 genom Örebro: följ skyltning mot Garphyttan (i höjd med Scandic Hotell). Ta höger i T-korsningen i Garphyttan, det är skyltat mot Ånnaboda/ Konferensanläggning.

GPS: Sök på Garphyttan.  Följ sedan skyltningen i Garphyttan till Ånnaboda/ Konferensanläggning.

Bilar och motorcyklar till och med 1950: Förare och passagerare åker in gratis.

Bilar och motorcyklar 1951 - 1986: Föraren åker in gratis och passagerare betalar 100 kr/st. Ungdomar under 15 år gratis.

När? 2 juni 08.00-16.00 (Insläpp säljare fredag 13.00-21.00, lördag 06.00-08.00)

Frågor eller andra funderingar besvaras av Kaj Wallin på telefon 019-255 255. Se även Mowazewts hemsida: http://www.mowazet.se/

 

Och så här blir vädret! Prognos Ånnaboda

Svenska Alvisregistret är på plats, här en Alvis TA14.

Mercedes-Benz OB-buss upp från fotbolls-VM 1958 .

Roger Ryds pampiga Scania LS 110 cementbil.

Jim Lundberg och Josefine Andersson är på plats

Lilian och Sune Petersson vann förra årets Concours de Charmé.

Classic Motors kunniga medarbetare Rickard Wolrath, här med Robert Gustavsson, intervjuar bilägare och guidar ur högtalarna under Classic Motor Festival Ånnaboda.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Majskolvar för rätta greppet

2 kommentarer

Josefine Andersson: Har ett par röda på min 50SS. Inga vibrationer och dessutom mjuka även om det är -30 ute. Inte för att jag kör moppe då. De svarta är däremot mycket hårdare oavsett temperatur och dämpar sämre.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842