Motorns Dag i Målilla

Motorns Dag i Målilla

Publicerad

Första helgen i augusti anordnar Målilla-Gårdveda Hembygdsförening Motorns Dag i Målilla.

Bilar, mopeder och motorcyklar är vanliga på utställningar, men eftersom det heter motorns dag är allt som är motoriserat välkommet, både traktorer, jordbruksmaskiner, entreprenadmaskiner och tändkulemotorer. Omkring 500 utställare var på plats och visade upp cirka 700 fordon/motorer.

Det var den 27 upplagan av Motorns Dag och under de två dagarna kom cirka 4 000 besökare. Förutom utställning var det även en lite marknad, uppträdande på scenen med olika Elvislåtar och en liten auktion av ett tiotal Jaguarbilar.

Du vet väl om att du kan dela Classic Motors artiklar på Facebook? Tryck bara på Facebokknappen nedanför bilderna.

Västtyska folkbilar i form av VW Typ 1 och Borgward Isabella Kombi, den sistnämnda fick för övrigt pris som bästa bil.

Dackarna har sitt fäste i Målilla och givetvis fanns en hel rad speedwaymotorcyklar utställda, bland annat denna Dunelt.

Volvo Duett och PV 444

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Avgaskrök till Husqvarna Novolette

2 kommentarer

Erik.B: Har en 54:a, avgasröret är inte chromat utan svartmålat så inga problem. Men kröken till äggmotorn passar inte. Den är mycket längre, och dessutom sitter den med en stor avgasmutter medans...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842