Se upp för bluffannonser

Se upp för bluffannonser

Publicerad

De senaste veckorna har det florerat många bluffannonser på internet där klassiska bilar säljs billigt.

Tillvägagångssättet är likartat, en entusiastbil bjuds ut på någon av de många annonssidorna på internet, och priset är en bra bit under det normala. Vid kontakt med den påstådda säljaren får köparen veta att otroligt många har ringt, men eftersom just du verkar så seriös och därför ska bilen givetvis säljas till dig - förutsatt att du betalar en handpenning på någon tusenlapp eller två. När du väl betalat kommer du inte att få tag i säljaren något mer. Bilderna i annonsen är oftast hämtade från internet och säljs ibland med den riktiga ägarens namn som alias.

De senaste veckorna har det dykt upp ett flertal falska annonser. Ett ovanligt lågt pris, eller om samma bild figurerar i olika annonser är saker som gör att bör du vara extra uppmärksam. Om du är säker på att det är en bluffannons – kontakta annonssidans kundtjänst och anmäl händelsen till polisen.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Årsmodell och växelvajrar på Monark Monarped

1 kommentar

stejenjul: Den är väldigt lik min monarped 1202 från 1962 fast jag har trampor,din kan vara en 1212, exakt likadan som min 1202 men med kick. Troligen en budget modell som bara tillverkades 1962 efter vad jag...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842