Endast 43 mil

Endast 43 mil

Publicerad

En av de sista Mk1 Hundkojorna och endast 43 mil på mätaren. Nu är den till salu hos Woodham Mortimer i Essex, England.

Hos den engelska bilfirman Woodham Mortimer finns en av de Hundkojor som är mest orörda i världen, och den är till salu. Det rör sig om en Morris Mini Minor Super De Luxe byggd 1967, vilket gör det till en av de sista av Mk1:orna. Bilen köptes ny 1968 av en fru B Jones som skulle ha bilen när hon tagit körkort. Tyvärr misslyckades fru Jones med körningen och gav upp försöken. Bilen ställdes strax in i garaget och stod där ända tills för några år sedan.

Numera har bilen rullat 43 mil, men är ändå så nära nyskick man kan komma, till och med plasten över sätena är kvar för att inte tala om skyddspappen på golvet och varningslappen vid säkerhetsbältens vilka eftermonterades vid bilens leveransservice. Något pris annat än att den är under budgivning anges inte.

Länk: Wooham Mortimer

Inredningen i Tartan Red matchar karossens Old English White. Inställd i garage redan som ny gör att karossen inte har rostat och inredningen har inte blivit solblekt.

Varningslappen på säkerhetsbältet sitter fortfarande kvar.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Behövs motornummer vid regbesiktning?

3 kommentarer

Andercz: På äldre HD, och kanske även INDIAN, är motornumret enda ID-numret fordonet har. Där kan det bli problem om man byter motor...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842