För lite friktion...

I väntans tider...Skulle det räcka med acetontvätt och slipning av belägg och trumma?

För lite friktion...

Publicerad

Idag bar det iväg till bilprovningen igen. Högersidans bakbroms var nu servad. Tvättad i aceton och belägg samt trumma var putsade med fint slippapper. Beläggen kändes väldigt bra då de verkligen dammade om slippapperet. Har de varit dränkta i olja eller bromsvätska brukar det inte damma utan då blir papperet igensatt.

Vi kör fram till bromsprovaren. Ska problemet vara åtgärdat? Nä! Vissrligen var det bättre då det var drygt 50 % skillnad förra gången och nu blev det 39 %. Fast man ska ju under 30 procent för att få godkänt. Vi testade även handbromsen och det blev exakt samma resultat där med - alltså är det inte hjulcylindern utan backarna som spökar.

Nåja, det får bli byte till nya backar så ska probemet vara löst.

Jim Lundberg

Nä! Förra gången var det drygt 50 % skillnad mellan bakbromsarna - nu var det 39 %.
Bättre men inte bra.

On
Off

8 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842