Gnistlös NV Tiger

Fråga

Jag har blivit ägare till en NV11 Tiger årsmodell 1951 (det sitter en tiger på tankens sidor). Den vill dock inte lämna ifrån sig gnista. Har sett elsystemritningen här på sidan och allt är okej enligt den. Vad kan vara problemet?

En annan fråga – enligt alla bilder och info jag hittar om hojen så har de lackade skärmar, men denna har aluminiumskärmar? Och den heter NV11 Tiger. Vad kan det vara för modell tror ni?

Tack på förhand.

Ronny Böhlin

Svar

Precis som många andra motorcykeltillverkare sålde Nymans Verkstäder sina produkter under annat namn. Blixt och Tiger var två av dessa. Eventuellt så utrustade man dessa ”dekaltrimmade” cyklar med andra stänkskärmar.

Föregångaren till NV 11:an såldes under namnet Maraton och hade även den aluminiumskärmar till skillnad mot dem som såldes som rena Nymansprodukter.

Om gnistan uteblir kan det bero på defekt tändspole, kortsluten kondensator eller dålig kontakt mellan brytarkontakterna. Men kolla först med ett mätinstrument att tändspolen får ström. Om brytarna är stängda ska spolens ena uttag hålla batterispänning (ca 6 volt) och det andra uttaget ska då visa 0 volt.

Jim Lundberg

Rulla till toppen