Hur hitta tidigare ägare?

Fråga

Har köpt en Ford Anglia 1957 i gott skick. Vid kontroll i transportstyrelsens registreringshandlingar noteras ett flertal tidigare ägare. Original registrerings bevis finns kvar, så förste ägaren är känd liksom näst siste som jag köpte av! Hur hittar jag de övriga för att få en mer fullständig historik??

Tacksam för tips!

Mvh

Claes E Sundqvist

Svar

Hej Claes

Kul att du försöker finna din bils själ. Det första du bör göra är att kontakta Transportstyrelsens vägtrafikregister, det som i vardagligt tal brukar kallas för Bilregistret. De har uppgifter om de tre senaste ägarna av ett fordon. Där kan du också köpa kopior av de handlingar som de har från 1995 och framåt. Äldre handlingar finns hos Svensk Arkivinformation (SVAR) som är en avdelning i Riksarkivet. Där kan du köpa kopior av handlingar som rör din bil åren 1972 till 1994. Tidigare dokument hittar man i något av Landsarkiven. När du hittat namnen kan du gå vidare och söka personerna genom Skatteverkets folkbokföring.

I Classic Motor nummer 12 2009 finns en utförligare artikel om en Jaguar E-type där nuvarande ägaren hade lyckats spåra upp alla tidigare ägare till bilen och även samlat dem för en återträff. I den artikeln hittar du också fler råd och tips om hur man går till väga för att spåra tidigare ägare. Tidningen kan du köpa i vår butik här på hemsidan.
Lycka till

/Robert

Rulla till toppen