Mustad folkskoter

Publicerad

Fråga

Hej!

Jag har fått en komplett Mustad folkskoter, finns det något värde i den?

Torbjörn

Svar

Hej Torbjörn!

Helt utan värde är den förstås inte. Mycket beror på skicket och om den är komplett. Måste man renovera och leta/tillverka delar så sjunker värdet ordentligt.

Två norska ingenjörer bosatta i Göteborg konstruerade "Mustad folkskoter 111" som premiärvisades 1954. Som motor valde de den tyska påhängsmotorn Amo FM 50K på 1,3 hk. Därför tyckte myndigheterna att den skulle klassas som motorcykel. Vilket inte var bra då den var tänkt att haka på moped-boomen som börjat ta fart.

Mustad är en särling, så det är inte så många som brinner av iver för att få köpa en. Det påverkar också priset om du funderar på att sälja den. En komplett men sliten Mustad folkskoter var till salu i Rättvik för 4 000 kr, men om den blev såld vet vi inte.

Thomas Sjölund

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Stänkskydd för mopedister

7 kommentarer

Jim Lundberg: Japp - flapp sade det! Såg nog lite skojigt ut när en knutte kommer åkande med en "öronstrut" på vänster sida av hjälmen. :P

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842