Zündapp 200 cc som bara stannar

Fråga: Hej. Fortsatta problem med min Zündapp 200cc, Startar på första kicken och går lite ojämnt en liten stund sen är den helt död, när jag tittar på stiftet efter otaliga försök är det helt torrt, kommer det ej fram någon bensin? När man provar igen efter några dagar är det samma förfarande tänder till på första försöket och är död sedan. Har haft isär förgasaren kan inte se något fel. Det rinner ut bensin baktill mot luftfiltret och kommer lite oljesörja vid avgasböjen. Några tips? Reagerar inte på lite startgas heller.

Mvh

Nicklas

 

Svar: Testa med att choka den. Om den fungerar med choke får den för lite bränsle i förhållande till luft. Om det hela tiden rinner ut bensin ur förgasaren är det något fel på flottören eller dess nålventil. Att det kryper ut lite oljeblandad bensin ur förgasarens luftfilter är däremot normalt. Prova med att starta motorn med avstängd bensinkran. Om den startar då, men stannar när du slår på bensinkranen igen ligger felet hos flottören. Kolla att det är tätt överallt vid insugningsrör, cylinderfot och packboxar i vevhuset.

Det kan även vara så att felet beror på tändproblem. Att det rinner olja ur avgasröret kan bero på att gnistan är så svag att allt bränsle inte förbränns, utan åker ut i avgasröret och dräller ner. Detta kan även hända om man använder en racingolja i bensinen. Dessa oljor förbränns inte alltid i en motor med låg litereffekt, men det ska givetvis inte påverka motorns gång.

Jim Lundberg

Rulla till toppen